Burgemeester Jager op pad voor Oktobermaand Kindermaand

Op woensdag 13 september 2017 gingen de 12 burgemeesters in Drenthe naar een basisschool in hun gemeente om het startsein te geven voor de Oktobermaand Kindermaand. Burgemeester Jager heeft een bezoek gebracht aan de Ten Darperschoele in Wapse.

De groepen 7 en 8 hadden hun jaarlijkse werkweek en waren niet aanwezig, maar de leerlingen van groep 6 zorgden voor een enthousiaste ontvangst! Alle leerlingen hadden zich in hun mooiste pak gehesen. Het spel – waarbij vragen over kunst en cultuur beantwoord moesten worden - zorgde daarna voor hilarische taferelen. De hele groep was winnaar en kreeg het boekje van Oktobermaand Kindermaand uit handen van burgemeester Jager. Het bezoek werd afgesloten met een groepsfoto.

De burgemeesters in Drenthe gaan in september al naar de scholen om aandacht te vragen voor Oktobermaand Kindermaand. Dan hebben de kinderen nog voldoende tijd om samen met hun ouders en/of grootouders om uit te zoeken naar welke culturele activiteiten ze gaan.

Activiteiten in Westerveld

In Westerveld doen mee aan Oktobermaand Kindermaand: Miramar Zeemuseum in Vledder, Museum de Koloniehof in Fredriksoord, Museums Vledder, OERmuseum West-Drenthe in Diever, Scala Meppel en Rabobank Zuidwest-Drenthe, Bibliotheek Diever.

• Kunst uit de zee in Miramar Zeemuseum in Vledder is op 7, 14, 21 en 28 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Met schelpen maken de kinderen mooie dingen zoals een schelpenpoppetje, een schelpenhangertje of schelpenarmbandje. Of plak de schelpen op een doosje en bewaar daarin de mooiste dingen.
  • Museum de Koloniehof doet mee met ‘keutels en drollen’ op 8, 15, 22 en 29 oktober van 13.00 tot 16.30 uur. Tijdens een spannende en misschien wel stinkende speurtocht gaan de kinderen op onderzoek uit.
  • In Museums Vledder is op 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 en 29 oktober van 11.00 tot 17.00 uur een speurtocht langs de Valse Kunst, de Moderne Glaskunst en Noord-Nederlandse Kunst. In Museums Vledder is ook een kinderatelier waar kinderen zelf kunnen knutselen en verven.
  • Het Oermuseum in Diever doet mee op 7 en 28 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Op 7 oktober kunnen kinderen een ‘oer eigentijdse ketting’ knutselen en ontdekken hoe men vroeger gaatjes in schelpjes en botjes maakte. Ook kunnen kinderen een zogeheten praatstoel versieren. Op 28 oktober is er een workshop over hoe mensen aten in de prehistorie. Kinderen gaan onder begeleiding op zoek naar alles wat eetbaar is en aan het slot maken ze een vuurtje om van de verzamelde eetwaren een lekker hapje te maken.
  • Op 7 oktober is het Griezeldrama, door Scala centrum voor de kunsten, bij OBS de Singelier in Diever. Van 9.00 tot 10.00 uur voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, van 10.00 tot 11.00 uur voor kinderen van 7 t/m 9 jaar en van 11.00 tot 12.00 uur voor 10 t/m 12 jarigen. Dit is een theaterworkshop.
  • Op 14 oktober is er voor kinderen van 2 t/m 5 jaar om 10.30 uur bij de RSG Stad en Esch Diever: MAUW! MAUW. Mogelijk gemaakt door de Rabobank Zuidwest Drenthe in samenwerking met Bibliotheek Diever. MAUW! MAUW is een korte poppen- en objectenvoorstelling van Smoespot Theater voor de allerkleinsten. Mauw komt namelijk terecht in een wereld vol rondzwevende puzzelstukjes. Het enige wat Mauw weet is zijn naam. Mauw blijft zoeken naar de juiste puzzelstukjes die hem compleet maken.

Zie voor meer informatie: www.kindermaand.nl

Start Oktobermaand Kindermaand 2017

Burgemeester Jager omringd door leerlingen van groep 6 van Ten Darperschoele