Startsein voor de bouw van het informatiecentrum Holtingerpoort is gegeven

Maandag 11 september 2017 hebben wethouder Smidt, gedeputeerde Jumelet en provinciehoofd van Staatbosbeheer Hummelen het startsein gegeven voor de bouw van het informatiecentrum in de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld.

In het centrum komt een expositie over het verleden van het Holtingerveld: Oerlandschap, gekneed door ijs en oorlog. Ook het Toeristisch Informatiepunt Westerveld krijgt er zijn plek. De gebroeders Faken verzorgen straks de horeca en beschikken over een ruim terras. In het voorjaar van 2018 is het informatiecentrum open voor publiek en wordt een feestelijke officiële opening gehouden.

Plannen in het gebied

Naast de bouw van het informatiecentrum wordt gewerkt aan een beleefroute die de bijzondere historie van het Holtingerveld op theatrale manier vertelt aan wandelaars. Ook wordt er verkend of een familiepad aangelegd kan worden, om zo het gebied beter toegankelijk te maken voor bezoekers die gebruik maken van een kinderwagen, rollator of rolstoel.

Inloopbijeenkomst

Op 17 oktober wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd voor omwonenden en andere belangstellenden, waar uitgebreide informatie gegeven wordt over de plannen. Belangstellenden zijn van 17.00 tot 19.00 uur van harte welkom in de schaapskooi van Stichting Holtinger Schaapskudde, Van Helomaweg 16 in Havelte.

Startsein voor de bouw van het informatiecentrum Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld

(Foto Hans Dekker - provincie Drenthe)

vlnr wethouder Smidt (in de kraan), gedeputeerde Jumelet, provinciehoofd Hummelen