Twee Westervelders genaturaliseerd

Maandag 11 september 2017 zijn twee Westervelders, tijdens een zogeheten naturalisatie-ceremonie, Nederlander geworden: mevrouw H.V. Vitkouskaya en haar 17- jarige dochter Yana Vitkouskaya.

Mevrouw Vitkouskaya is getrouwd met de heer De Graaf en ze wonen alle drie in Diever. Mevrouw Vitkouskaya en haar dochter zijn afkomstig uit Wit-Rusland.

De naturalisatieceremonie kent een formeel onderdeel en is daarnaast vooral een gezellige bijeenkomst met burgemeester Jager, waar onder het genot van een kop koffie, informeel met elkaar gesproken wordt.

Tijdens de naturalisatieceremonie, het formele deel, hebben de twee Westervelders de tekst behorende bij de belofte uitgesproken. De tekst van de belofte: “Ik verklaar dat ik de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden respecteer en beloof de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt getrouw te vervullen. Dat verklaar en beloof ik.”

Vervolgens reikte burgemeester Rikus Jager het besluit van Nederlanderschap uit.

Naturalisatie van moeder en dochter op maandag 11 september 2017

Burgemeester Jager en moeder & dochter Vitkouskaya