Jouke Spoelstra voorgedragen als nieuwe burgemeester Westerveld

Jouke Spoelstra wordt de nieuwe burgemeester van Westerveld. Dat heeft Gerjo Ballast, voorzitter van de vertrouwenscommissie, vanavond in een extra raadsvergadering bekend gemaakt. Spoelstra volgt Rikus Jager op, die na ruim 13 jaar vertrekt.

Jouke Spoelstra is 34 jaar, met zijn gezin woonachtig in de gemeente Achtkarspelen en sinds 2016 wethouder in die gemeente. Daarvoor is hij ook actief geweest als raadslid. De vertrouwenscommissie ziet in Spoelstra een enthousiaste burgemeester, benaderbaar en communicatief. Iemand die met humor en oprechte interesse weet te verbinden, niet alleen vóór maar vooral ook mét de inwoners werkt en die de kracht van dorpen ziet en weet in te zetten. De nieuwe burgemeester is een echte plattelander die als geboren en getogen Fries heeft aangekondigd binnen een jaar Drents te willen spreken. 

Spoelstra is gekozen uit 27 sollicitanten. Formeel gaat het nu nog om een voordracht. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moet de benoeming nog goedkeuren. Als dat gebeurt, wordt de nieuwe burgemeester naar verwachting medio mei 2024 beëdigd. 
 

Jouke spoelstra scherpe afbeelding
Foto: Jouke Spoelstra