Tips bij aanschaf zonnepanelen in de gemeente Westerveld

Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning? Denkt u bijvoorbeeld aan energie opwekken via zonnepanelen? Neem dan voor advies contact op met het Drents Energieloket via www.DrentsEnergieLoket.nl/contact/ of 085 – 792 01 58.

Wilt u toch aan de slag met het verduurzamen van uw woning? Denkt u dan bijvoorbeeld aan energie opwekken via zonnepanelen? Neem dan voor advies contact op met het Drents Energieloket via www.DrentsEnergieLoket.nl/contact/ of 085 – 792 01 58. 
In Drenthe en in Westerveld zijn meerdere financiële regelingen beschikbaar voor verduurzaming en vergroening van uw huis en tuin. Woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen hier gebruik van maken. Het gaat hierbij om zowel subsidies als leningen. Het Drents Energieloket helpt u met vragen over financiële regelingen, technisch advies en advies over geschikte bedrijven om de maatregelen uit te voeren. 

Goed voor het milieu en om geld te besparen

Met zonnepanelen wekt u zélf groene energie op. Goed voor het milieu, en ook om geld te besparen. Zelfs met de aflopende salderingsregeling is de aanschaf van zonnepanelen een goede investering. De huur van zonnepanelen is overigens vaak financieel minder interessant, dus dat raadt het Drents Energieloket af om te doen, zie ook https://drentsenergieloket.nl/maatregelen/zonnepanelen/

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Ga naar Zonnekaart Drenthe. Klik op uw gemeente en vul het adres in. Binnen enkele muisklikken ziet u wat de geschatte mogelijkheden zijn. Staat uw adres er niet op? Probeer dan Zonatlas. Zonnepanelen kunt u op uw dak plaatsen zonder vergunning, tenzij u een monumentaal pand hebt of de zonnepanelen in het dak wilt integreren als dakbedekking. Ook veldopstellingen in uw tuin zijn vergunning/meldingplichtig via het omgevingsloket van de gemeente (www.omgevingsloket.nl).

 

BANNER Opwekken