Burgemeester Jager reikt Carnegie Heldenpenning uit

Op vrijdag 12 april 2024 reikte burgemeester Rikus Jager van Westerveld namens Stichting Carnegie Heldenfonds een tweetal legpenningen en loffelijke getuigschriften uit aan mevrouw Jura Boverhof en de heer Bas de Vries. Zij ontvingen deze onderscheiding vanwege hun heldhaftige optreden vorig jaar waarbij ze een gezin uit een brandende woning redden.

Het was in de nacht van 12 juni 2023 dat Jura Boverhof en Bas de Vries wakker schrokken van een harde knal en zagen dat dat de overkapping van de buren, een paar huizen verderop, in de brand stond. Ze aarzelden geen moment, belde direct met 112, schoten in de kleren en renden naar het brandende huis. 

In een poging de buren in het brandende huis wakker te maken, bonsden ze op de ramen en schreeuwden ze de namen. Toen er binnen niets gebeurde, trapte Jura Boverhof het raam van de voordeur in. Bas de Vries maakte met een steen de opening in de voordeur groter zodat deze als vluchtweg gebruikt kon worden. Het gezin, bestaande uit een man met zoon en dochter, was inmiddels wakker geworden van het kabaal en kon dankzij het heldhaftige optreden van hun buren snel in veiligheid komen. 

Als blijk van grote waardering voor hun moedige en doortastende optreden, verrast burgemeester Rikus Jager de helden met de uitreiking van een bronzen legpenning en loffelijk getuigschrift.