Inschrijving voor bouwgrond Vledderveen (fase 2) start 10 april

De gemeente Westerveld biedt bouwrijpe grond voor woningbouw in plangebied ‘Vledderveen fase 2’ te koop aan projectontwikkelaars en bouwers.

Inschrijven kan m.i.v. woensdag 10 april t/m woensdag 22 mei 2024. Meer informatie over gunningscriteria, gestelde eisen en grondprijs is te vinden op www,gemeentewesterveld.nl
Het bestemmingsplan ‘Partiële herziening woningbouw Vledderveen’ is onherroepelijk vastgesteld. In 2022 is de eerste fase van dit plan door middel van vrije kavels uitgegeven. Deze inschrijving heeft betrekking op fase 2 en betreft het noordelijk deel van het plangebied. 

Bouw van maximaal 11 woningen

Het gaat om 3.145 m² uit te geven grond waarop maximaal 11 woningen kunnen worden gebouwd. Hierbij zijn verschillende woningtypes mogelijk, te weten vrijstaand, twee-onder-een-kap en aaneen gebouwd. Het plangebied is bouwrijp en de gemeente Westerveld wil deze fase uitgeven door middel van inschrijving als één locatie. Vledderveen is één van de 26 kernen in de gemeente Westerveld en heeft ongeveer 400 inwoners. Vledderveen ligt gelegen in een mooie omgeving. Het gebied en de woningen hebben een eigen karakter; eigentijds en duurzaam met veel groen. Dit unieke dorp ligt in de Drentse gemeente Westerveld, niet ver van de provincies Friesland en Overijssel.

Gemeente maakt selectie uit alle inschrijvingen

Gedurende de inschrijfperiode van 10 april t/m 5 juni kunnen bouwers en projectontwikkelaars zich inschrijven via info@gemeentewesterveld.nl, t.a.v. de afdeling Grondzaken, o.v.v. ‘Inschrijving bouwgrond Vledderveen fase 2’. Bij de inschrijving dient onder andere een schetsontwerp ingeleverd te worden. Uit de ontvangen inschrijvingen wordt de hoogst scorende inschrijver geselecteerd en uitgenodigd om in gesprek te gaan met de gemeente over het schetsontwerp en de voorwaarden, met als doel het sluiten van een koopovereenkomst. 

Meer weten of vragen?

Meer informatie over de gunningscriteria, gestelde eisen en grondprijs is te vinden op de gemeentelijke website onder wonen/te_koop_of_te_huur. Voor vragen, opmerkingen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het taakveld Grondzaken via 14-0521 of info@gemeentewesterveld.nl.