Nieuwe isolatiesubsidie voor woningeigenaren met smalle beurs

Woningeigenaren in Westerveld met een laag inkomen kunnen tot € 2.500 euro subsidie aanvragen voor woningisolatie. Deze subsidie geldt voor alle Drentse gemeenten.

Lagere energierekening

Isolatie maakt een huis prettiger om te wonen. Het helpt tegen tocht, kou en CO2-uitstoot en zorgt bovendien voor een lagere energierekening. Afhankelijk van het type isolatie daalt de energierekening met 10 tot 30%. De isolatiesubsidie mag worden gebruikt voor verschillende isolatiewerkzaamheden, zoals spouwmuurisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Aanvragers hoeven zich geen zorgen te maken over kosten voor ecologisch onderzoek als ze voor het isoleren een bedrijf inschakelen dat gecertificeerd is om natuurvriendelijk te isoleren. Op natuurvriendelijkisoleren.nl staat een lijst van geschikte bedrijven. 

Voorwaarden

U kunt subsidie aanvragen als uw jaarinkomen lager is dan € 34.100. Bij de aanvraag moet een getekende offerte aangeleverd worden van een bij de KVK geregistreerde aannemer, met een datum na 1 november 2023. De werkzaamheden moeten binnen een jaar na het uitbetalen van de subsidie worden uitgevoerd.

Aanvragen doet u zo

De uitvoering van deze regeling gebeurt door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). U kunt de isolatiesubsidie aanvragen op de website van het SNN. Uw aanvraag wordt binnen acht weken beoordeeld.