Feestelijke opening Beleeftuin in Diever groot succes

Vandaag werd op feestelijke wijze de Beleeftuin Dagactiviteiten Welkom Zorgcollectief Zuid West Drenthe (Welkom ZZWD) in Diever geopend. Met de beleeftuin is er een mooi, groen plekje gerealiseerd waar inwoners en gebruikers van Welkom ZZWD elkaar kunnen ontmoeten, (samen) kunnen tuinieren en fijn buiten kunnen zijn.

Natuur voor gezond leven

Tijdens de opening was er van alles te beleven voor jong en uit. Zo waren er marktkraampjes met lekkernijen, konden er nestkastjes gemaakt en was er live muziek. Wethouder Jacob Boonstra mocht de tuin officieel openen: “Het is ontzettend waardevol voor Welkom ZZWD en omwonenden, tenslotte heeft niet iedereen een tuin of is fysiek in staat in een gewone tuin te werken. Deze beleeftuin is zo ingericht dat iedereen de mogelijkheid heeft lekker te tuinieren en in de natuur bezig te zijn. En dat is goed nieuws, want onderzoek heeft bewezen: contact met de natuur zorgt voor minder stress en een gezonder leven.”

Werkgroep Diever e.o. in actie

De beleeftuin en het terras zijn tot stand gekomen dankzij een initiatief van de werkgroep Diever e.o. in actie. Deze werkgroep zet zich in voor een gezond leven en een goed sociaal netwerk voor alle inwoners van Diever en omgeving. “Het verouderde terras bood een kans om als werkgroep iets te kunnen betekenen voor Welkom ZZWD en de bewoners van de aanleunwoningen”, zo verteld Margriet Geertsma , lid van de werkgroep en werkzaam bij Welkom ZZWD. “Met het maken van een beleeftuin stimuleren we de bewoners en gebruikers van Welkom ZZWD om naar buiten te gaan, te tuinieren, te genieten van de natuur en elkaar te ontmoeten. Het is een mooie tuin die ook veel insecten aantrekt, zo is er altijd iets te zien. En er is ruimte om onze eigen groente te verbouwen, die we weer gebruiken bij het koken.”

Samenwerking

Om de beleeftuin te realiseren zocht de werkgroep de samenwerking met diverse partijen, waaronder het Zorgcollectief Zuid West Drenthe, het GALA (Gezond en Actief Leven Akkoord), Landschapsbeheer Drenthe en Hoveniersbedrijf De Zuiddrentse. Het resultaat is een prachtige tuin die zo is ingericht dat er, ondanks de beperkte ruimte, voldoende te ontdekken valt op het gebied van geur-, smaak-, kleur- en natuurbeleving!

WhatsApp Image 2024-06-29 at 17.10.29

WhatsApp Image 2024-06-29 at 17.10.27