Prokkelstagedag weer groot succes in Meppel, Staphorst en Westerveld

Voor het derde jaar op rij werd vandaag weer de prokkelstagedag georganiseerd in de gemeenten Meppel, Staphorst en Westerveld. Een prokkel staat voor een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. In totaal gingen 27 prokkelaars vandaag aan de slag bij 25 verschillende bedrijven. “Het was echt een top dag! Ze vonden het heel goed wat ik allemaal deed, ik heb van alles gedaan en een rondleiding gehad. Als dit volgend jaar weer gebeurt dan ben ik van de goede partij”, aldus een van de prokkelaars.

De deuren werden gastvrij opgesteld door lokale ondernemers, variërend van een boomkwekerij en juwelier tot een kinderopvang en de politie. Om alle 27 prokkelaars een passende plek te bieden, konden de prokkelaars hun stagewensen vooraf kenbaar maken. Op basis daarvan zijn de matches gemaakt. De prokkelstagedag is een samenwerking tussen arbeidsontwikkelbedrijf Reestmond en de gemeenten Meppel, Staphorst en Westerveld.

Gezamenlijke afsluiting

De stagedag werd aan het eind feestelijk afgesloten op locatie bij Reestmond. Wethouder Alfred Schoenmaker van de gemeente Westerveld: “Het is prachtig om te horen met hoeveel plezier deze prikkelende ontmoetingen zijn beleefd, zowel door de prokkelaars als door de ondernemers. Als gemeenten doen wij ons best voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen, gezien wordt en gelijkwaardig behandeld wordt. De prokkelstagedag laat zien hoe belangrijk dat is.”   

Prokkelweek

De stagedag is onderdeel van de landelijke Prokkelweek van stichting Prokkel. In deze week staan ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking centraal. Overal in het land worden hiervoor activiteiten georganiseerd. Door mee te snuffelen in reguliere bedrijven wordt deze ontmoeting gestimuleerd en worden vooroordelen weggenomen. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.
 

Prokkelstagedag weer groot succes in Meppel, Staphorst en Westerveld  Prokkelstagedag weer groot succes in Meppel, Staphorst en Westerveld