Subsidie voor een klimaatvriendelijke en duurzame tuin

Een klimaatvriendelijke (duurzame) tuin is goed voorbereid op het veranderende weer. Zo geeft een flinke hoosbui geen overlast en blijft het op een hete zomerdag lekker koel. Wist u dat u subsidie kunt aanvragen voor de verduurzaming van uw tuin? Ook als collectief kunt u een aanvraag doen.

Subsidie aanvragen

U kunt geld terugkrijgen voor bijvoorbeeld het afkoppelen van het riool of voor installeren van een regenwater opvangvoorziening. Ook het aanleggen van een groendak of -gevel of bijvoorbeeld het planten van een boom vallen onder de regeling. Met deze acties maakt u uw tuin weerbaarder tegen klimaatverandering en aantrekkelijker voor bijvoorbeeld vlinders en andere insecten. U kunt snel en simpel een aanvraag doen. Kijk voor de voorwaarden, alle opties en om een aanvraag te plaatsen op www.subsidieaanvragen.nl/westerveld. U kunt de subsidie aanvragen binnen 6 maanden na de aankoop én realisatie van uw tuinplannen. De gemeente heeft voor 2024 een maximum bedrag voor de subsidiepot bepaald, daarbij geldt op = op!

Woonklimaat

Meer weten over klimaatadaptatie en wat u kunt doen voor het behoud van een fijn woonklimaat? Lees er meer over op de pagina duurzaamheid