Infoavond voorgenomen plannen drijvend zonnepark bij Calduran Kalkzandsteen

Inwoners van Westerveld (en Midden-Drenthe) zijn van harte uitgenodigd voor de infoavonden op 15 en 16 mei over de voorgenomen plannen voor een drijvend zonnepark op de zandwinplas bij Calduran Kalkzandsteen (Achterste plas).

Op weg naar een klimaatneutrale samenleving in 2050 heeft de gemeente Westerveld op 19 december 2023 het beleidskader Grootschalige opwek van zonne-energie op land/water vastgesteld. Met dit beleidskader wordt ruimte geboden aan 2 locaties om een zonnepark op water te proberen te realiseren: de voormalige zandwinplas Paardeweide in Darp en de zandwinplas de Achterste plas (Calduran Kalkzandsteen). 

Informatieavonden Calduran Kalkzandsteen 

Ontwikkelaar Adamant Renewables, energiecoöperatie Westerveld en energie coöperatie Duurzame Smildes organiseren gezamenlijk de infoavonden in Smilde en in Dwingeloo om in gesprek te gaan over de plannen en de mogelijkheden voor de lokale bevolking om te participeren in het project. Daarnaast is ook gemeente Westerveld aanwezig voor een toelichting op haar beleid.  

Het maakt niet uit in welke gemeente u woont, u kunt de datum en locatie kiezen die u het beste past. Mocht u beide avonden verhinderd zijn en wel graag meer informatie ontvangen en/of willen participeren, laat dit dan per e-mail weten via een van de 2 hierboven genoemde emailadressen

Lees meer over duurzaamheid in de gemeente Westerveld.