Medewerking gevraagd bij onderzoek naar parkeren in Westerveld

De gemeente Westerveld vraagt via een vragenlijst de mening van inwoners, ondernemers en bezoekers over parkeren met de fiets en met de auto in de gemeente.

Door de jaren heen is het straatbeeld in Westerveld op sommige plaatsen veranderd, bijvoorbeeld door huizenbouw of herinrichting van pleinen. De parkeerbehoefte en parkeerervaring kan daardoor veranderen. Mensen verschillen ook in behoeftes daarin. De een pakt bijvoorbeeld sneller de fiets dan de ander om ergens heen te gaan. Het maakt ook uit of je in Westerveld woont of voor je werk of recreatie naar Westerveld komt. En met de toename van elektrische auto’s neemt de behoefte aan parkeerplaatsen met openbare laadpalen ook toe. 

Westerveld aantrekkelijk en goed bereikbaar houden

Om Westerveld aantrekkelijk en goed bereikbaar te houden, doet bureau Goudappel onderzoek naar hoe men het parkeren in de gemeente ervaart, wat er goed gaat en wat beter kan. U kunt bijvoorbeeld overlast van anderen ervaren, zoals een geparkeerde auto die uw uitrit blokkeert, of als u zelf geen geschikte parkeerplek voor uw auto of fiets kunt vinden. Ook als u zelf geen overlast bij het parkeren van uw fiets of auto ervaart, en ook geen last ervaart van andere parkeerders, dan stelt de gemeente ook uw mening en reactie op prijs. 

Vragenlijst invullen van 21 mei tot 10 juni 2024

Om een realistisch beeld te krijgen met zowel positieve als negatieve ervaringen en alles daartussenin, zijn alle inwoners, ondernemers en hun werknemers, toeristen en andere bezoekers van Westerveld van harte uitgenodigd om de online vragenlijst over parkeren met de fiets en/of auto in Westerveld in te vullen via de website van de gemeente. 

Online vragenlijst invullen

De vragenlijst is anoniem in te vullen. 

Het invullen duurt circa 2 tot 8 minuten, afhankelijk van de antwoorden die u geeft. Door uw medewerking te verlenen, helpt u de gemeente enorm om een beter beeld te krijgen van de huidige en gewenste situatie. U kunt zowel voor het parkeren van de fiets als van de auto de vragen beantwoorden en de antwoorden nader toelichten. Schroom ook niet om mogelijke oplossingen voor parkeervraagstukken met de gemeente te delen.   

parkeeronderzoek