Wapserveen en Doldersum krijgen calamiteitenput

Deze week boort het Waterboordetachement van de Koninklijke Landmacht in Wapserveen en in Doldersum een calamiteitenput. De putten zorgen ervoor dat er bijvoorbeeld bij brand altijd genoeg water voorhanden is.

Waterputten nodig voor bluswater bij incidenten en calamiteiten

Om de natuur zo goed mogelijk te beschermen bij incidenten en calamiteiten, zoals bos- en natuurbranden, moet er goede toegang tot bluswater zijn. Daarom worden er in de gemeente Westerveld nieuwe waterputten geboord waarvan de brandweer en de Veiligheidsregio Drenthe gebruik kunnen maken als dat nodig is. Op deze permanente ‘calamiteitenputten’ kunnen slangen en pompen worden aangesloten om bluswater omhoog te pompen en de waterwagens van de brandweer te vullen.

Van 28 mei t/m 2 juni mogelijk verkeer- en geluidshinder door boorwerkzaamheden

De Koninklijke Landmacht beschikt over een Waterboordetachement in Wezep dat de waterbronnen in Westerveld slaat. De werkzaamheden hiervoor vinden plaats van dinsdag 28 mei tot en met zondag 2 juni 2024 en mogelijk korter als het boren voorspoedig verloopt. De Studentkampenweg in Wapserveen en de Brink in Doldersum waaraan de werkzaamheden plaatsvinden, zijn (deels) tijdelijk afgesloten. Met vragen kunt u terecht bij de gemeente via 14-0521 of per e-mail via info@gemeentewesterveld.nl

Waterboor Schipborg-224-min