Piek aanvraag reisdocumenten

Sinds 2024 stijgt het aantal aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten. Hierdoor wordt het druk aan de balies voor zowel het aanvragen als het afhalen van deze documenten. Vraag uw documenten daarom op tijd aan.

In 2014 is de geldigheid van een paspoort of identiteitskaart aangepast naar 10 jaar in plaats van 5 jaar. Veel mensen hebben toen gewacht met hun verlenging zodat ze het document met een geldigheid van 10 jaar konden aanvragen.

Wat betekent dit voor u?

Vanaf 2024 verlopen de eerste van deze documenten met een geldigheid van 10 jaar. We verwachten daarom dat veel van onze inwoners rond dezelfde periode hun paspoort of identiteitskaart komen verlengen en ophalen. Hierdoor gaat onze wachttijd voor het inplannen van een afspraak omhoog.

Maak op tijd een afspraak

Wees de drukte voor. Maak minimaal vier weken voordat uw paspoort of identiteitskaart verloopt een afspraak. Dan weet u zeker dat u het nieuwe document op tijd in handen heeft voor bijvoorbeeld uw vakantie. Een afspraak kunt u eenvoudig maken op onze website of via de telefoon.

Vernieuwen rijbewijs

De piek in de aanvraag van reisdocumenten kan ook zorgen voor een langere wachttijd voor het vernieuwen van uw rijbewijs. Regel dit dus ook op tijd. Verlengen van uw rijbewijs kan ook online op de website van de RDW, via DigiD. Een paar dagen na de aanvraag kunt het rijbewijs ophalen bij de gemeente. De voorwaarden en hoe het werkt staat op de site van de RDW.

Vragen?

Vragen? We helpen u graag! Elke werkdag tussen 8:30 en 16.30 uur zijn we bereikbaar via  telefoonnummer 14 0521.