Financiële regelingen

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Daarom is er een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen. Onderstaande regelingen kunt u via de gemeente aanvragen

• Tozo-uitkering stopt per 1 oktober 2021

Zelfstandig ondernemers die door de coronamaatregelen in de problemen zijn gekomen, konden afgelopen periode gebruik maken van de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Het kabinet heeft besloten dat de Tozo stopt per 1 oktober 2021. Vanaf deze datum kunt u geen Tozo-uitkering meer aanvragen.

• Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Heeft u een grote terugval in uw inkomen als gevolg van de coronamaatregelen? Kunt u hierdoor uw noodzakelijke kosten moeilijk betalen? Mogelijk komt u in aanmerking voor de TONK-regeling. Deze regeling biedt een tijdelijke financiële ondersteuning voor het betalen van uw noodzakelijke kosten. Het gaat hierbij om een tegemoetkoming in de vaste woonlasten, zoals: huur of hypotheek, gas, water en elektriciteit.

• Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

Kunt u op dit moment de gemeentelijke belastingen niet betalen vanwege het Coronavirus? Vraag dan een betalingsregeling aan.