Tozo-uitkering stopt per 1 oktober 2021

Zelfstandig ondernemers die door de coronamaatregelen in de problemen zijn gekomen, konden afgelopen periode gebruik maken van de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Het kabinet heeft besloten dat de Tozo stopt per 1 oktober 2021. Vanaf deze datum kunt u geen Tozo-uitkering meer aanvragen.

Ondernemers die nog steeds financiële ondersteuning nodig hebben, kunnen vanaf 1 oktober 2021 een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen, afgekort het Bbz. Het kabinet heeft besloten om deze regeling voor de maanden oktober, november en december 2021 eenvoudiger te maken. Een aanvraag kunt u indienen bij het Regionaal bureau zelfstandigen in Zwolle.

Wat houdt de Bbz-regeling in?

De Bbz-regeling biedt twee mogelijkheden:

1. Als u tijdelijk niet genoeg inkomsten hebt om van te leven, dan kunt u een aanvullende uitkering krijgen.
  2. Hebt u geld nodig voor investeringen of het aflossen van problematische schulden en kunt u geen lening krijgen bij de bank? Dan kunt u misschien een lening voor bedrijfskapitaal krijgen van de gemeente.

Meer informatie is te vinden op de website van het Regionaal bureau zelfstandigen Zwolle U kun ook conact opnemen per e- mail via info@rbzzwolle.nl of telefonisch via 038-4984480.