Corona-nieuws

Verzamelde berichten over het nieuwe Coronavirus (COVID-19)

• Veelgestelde vragen

09 april 2020

Informatie over de onderwerpen waarover wij veel vragen krijgen bij het Klantcontactcentrum.

• Noodverordening Drentse gemeenten 26 maart 2020

27 maart 2020

Er gelden aangescherpte maatregelen om het corona-virus onder controle te krijgen.

• Eerst bellen voordat u naar het gemeentehuis gaat

17 maart 2020

Heeft u een dienst van de gemeente nodig? Eerst bellen naar 14 0521.

• Maatregelen

Hier leest u meer over de maatregelen in de aanpak van de corona-crisis.

• Ondernemers

De gevolgen van het coronavirus raakt veel ondernemers in onze gemeente. Op deze pagina vindt u algemene informatie en informatie over lokale en nationale regelingen om ondernemers te ondersteunen.

• Bemoediging in barre tijden

Voor aanvang van de raadsvergadering van dinsdag 24 maart 2020 sprak burgemeester Jager bemoedigende woorden uit voor alle mensen in Westerveld. Hieronder zijn deze woorden terug te lezen.

• Gevolgen coronacrisis voor subsidieronde evenementen en initiatieven april 2020

26 maart 2020

Wereldwijd, ook in Nederland en Drenthe, zijn mensen besmet met het nieuwe Coronavirus (COVID-19). Om verdere verspreiding van dit virus tegen te gaan, worden diverse maatregelen getroffen. Dit heeft ook gevolgen voor de subsidieaanvragen voor evenementen en initiatieven. Gemeente Westerveld zoekt naar passende oplossingen om zo aan te sluiten bij de maatregelen van het kabinet.

• Participatiebijdrage

28 maart 2020

De participatiebijdrage is een vergoeding voor allerlei veel voorkomende kosten voor inwoners zonder of met een laag inkomen. U kunt deze bijdrage inzetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een laptop. Zo kunt u, tijdens de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, thuis onderwijs blijven volgen.