Coronanieuws

Verzamelde berichten over het nieuwe Coronavirus (COVID-19)

• Veelgestelde vragen

12 november 2020

Informatie over de onderwerpen waarover wij veel vragen krijgen bij het Klantcontactcentrum.

• Eerst bellen voordat u naar het gemeentehuis gaat

17 maart 2020

Heeft u een dienst van de gemeente nodig? Eerst bellen naar 14 0521.

• 0800–1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

02 juni 2020

Vanaf 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

• CoronaMelder

Meer informatie over de app CoronaMelder.

• Spelregels voor sport

Op deze pagina leest u meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement.

• Coronaproof een evenement organiseren

20 juli 2020

In Drenthe zijn kleinere evenementen weer mogelijk. Het evenement moet voldoen aan de Coronamaatregelen en ook derden die door de organisatie worden ingehuurd, moeten hun werkzaamheden veilig en gezond kunnen uitvoeren.

• Ondernemers

De gevolgen van het coronavirus raken veel ondernemers in onze gemeente. Op deze pagina vindt u algemene informatie en informatie over lokale en nationale regelingen om ondernemers te ondersteunen.

• Maatregelen

Hier leest u meer over de maatregelen in de aanpak van de corona-crisis.

• Bemoedigingen