Corona-nieuws

Verzamelde berichten over het nieuwe Coronavirus (COVID-19)

• Veelgestelde vragen

22 juni 2020

Informatie over de onderwerpen waarover wij veel vragen krijgen bij het Klantcontactcentrum.

• Eerst bellen voordat u naar het gemeentehuis gaat

17 maart 2020

Heeft u een dienst van de gemeente nodig? Eerst bellen naar 14 0521.

• 0800 – 1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

02 juni 2020

Vanaf 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

• Ondernemers

De gevolgen van het coronavirus raken veel ondernemers in onze gemeente. Op deze pagina vindt u algemene informatie en informatie over lokale en nationale regelingen om ondernemers te ondersteunen.

• Maatregelen

Hier leest u meer over de maatregelen in de aanpak van de corona-crisis.

• Drents protocol sport met richtlijnen voor volwassenen

22 mei 2020

Nu het Kabinet een versoepeling van de maatregelen heeft aangekondigd is het Drents Protocol Sport hiervoor aangepast. Het protocol gold al voor kinderen en jongeren tot 18 jaar maar is nu ook van toepassing op volwassenen. Zij mogen nu ook weer in groepen sporten. Daarnaast mogen de zwembaden weer open. Zwembaden moeten zich daarbij houden aan het door de zwembranche opgestelde protocol ‘verantwoord zwemmen’.

• Drentse gemeenten stellen voorwaarden vast voor sporten door kinderen en jeugd

Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer samen sporten. De Drentse gemeenten hebben samen een protocol opgesteld waarin de voorwaarden zijn beschreven voor sportactiviteiten. Sportaanbieders moeten hieraan voldoen en kunnen voor vragen en ondersteuning terecht bij de gemeenten en de beweegcoaches.

• Gevolgen coronacrisis voor subsidieronde evenementen en initiatieven april 2020

26 maart 2020

Wereldwijd, ook in Nederland en Drenthe, zijn mensen besmet met het nieuwe Coronavirus (COVID-19). Om verdere verspreiding van dit virus tegen te gaan, worden diverse maatregelen getroffen. Dit heeft ook gevolgen voor de subsidieaanvragen voor evenementen en initiatieven. Gemeente Westerveld zoekt naar passende oplossingen om zo aan te sluiten bij de maatregelen van het kabinet.

• Participatiebijdrage

28 maart 2020

De participatiebijdrage is een vergoeding voor allerlei veel voorkomende kosten voor inwoners zonder of met een laag inkomen. U kunt deze bijdrage inzetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een laptop. Zo kunt u, tijdens de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, thuis onderwijs blijven volgen.

• Bemoediging en een bedankje

We beleven bijzondere tijden waarin we ons best doen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Burgemeester Jager spreekt graag een aantal bemoedigende woorden tot u én bedankt u wanneer u zich aan de maatregelen houdt. En nu: volhouden!

• Ook culturele activiteiten voor jongeren tot 18 jaar in buitenlucht toegestaan

Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot 18 jaar in de buitenlucht weer sporten. Nu kunnen ze ook in de buitenlucht deelnemen aan culturele activiteiten. De Drentse gemeenten hebben een protocol vastgesteld met richtlijnen voor aanbieders van deze culturele activiteiten.