Drents protocol sport met richtlijnen voor volwassenen

Nu het Kabinet een versoepeling van de maatregelen heeft aangekondigd is het Drents Protocol Sport hiervoor aangepast. Het protocol gold al voor kinderen en jongeren tot 18 jaar maar is nu ook van toepassing op volwassenen. Zij mogen nu ook weer in groepen sporten. Daarnaast mogen de zwembaden weer open. Zwembaden moeten zich daarbij houden aan het door de zwembranche opgestelde protocol ‘verantwoord zwemmen’.

De belangrijkste wijzigingen vanaf 11 mei zijn:

• Volwassenen mogen weer buiten sporten in groepen, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches;
  • Zwembaden mogen onder voorwaarden weer gebruikt worden. Deze voorwaarden worden gebaseerd op de richtlijnen zoals ze komen vanuit de zwembadbranche en de Vereniging.

Sport en gemeenten

Er zijn ook zaken ongewijzigd. Binnensporten blijft bijvoorbeeld verboden. Daarnaast moeten kantines gesloten blijven, zijn wedstrijden niet toegestaan en moeten de richtlijnen van het RIVM gevolgd worden. Het volledige en aangepaste protocol is te vinden op de websites van de gemeenten. De nu geldende noodverordening wordt dit weekend aangepast aan de nieuwe maatregelen. Verwacht wordt dat een nieuwe verordening 11 mei van kracht is. Tot die tijd gelden de huidige maatregelen en het huidige protocol.

Meldingsplicht

Via het aanmeldformulier moet u uw sportactiviteiten aanmelden.

Vragen?

Voor vragen en/of ondersteuning kunt u terecht bij de gemeente Westerveld via info@gemeentewesterveld.nl of via telefoonnummer 14 0521.