Drentse gemeenten stellen voorwaarden vast voor sporten door kinderen en jeugd

Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer samen sporten. De Drentse gemeenten hebben samen een protocol opgesteld waarin de voorwaarden zijn beschreven voor sportactiviteiten. Sportaanbieders moeten hieraan voldoen en kunnen voor vragen en ondersteuning terecht bij de gemeenten en de beweegcoaches.

Alle Drentse gemeenten hanteren dezelfde voorwaarden voor sportactiviteiten voor kinderen en jongeren. Zo geldt voor elke sportaanbieder hetzelfde. De strekking van het protocol is:

• Buitensport mag, binnen sporten mag niet;
  • Trainen mag maar wedstrijden zijn niet toegestaan;
  • Zwembaden blijven gesloten;
  • Sportaanbieders moeten hun activiteiten vooraf melden bij de gemeenten. Na melding kan de sportaanbieder beginnen, bij vragen of onduidelijkheden neemt de gemeente contact op;
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden bij het sporten, voor kinderen tot en met 12 geldt dit niet;
  • Hygiëne maatregelen blijven gelden: vaak handen wassen, thuisblijven bij verkoudheid en/of koorts, ook van huisgenoten;
  • Kantines, kleedkamers en douches moeten gesloten blijven;
  • Sportaanbieders houden toezicht op het naleven van de voorwaarden en zorgen dat per 10 sporters 1 volwassene aanwezig is voor toezicht.

Binnen en buiten zwembaden moeten gesloten blijven. Er is op dit moment nog niet bekend óf en hóe het coronavirus zich in zwembaden kan verspreiden. Zodra er landelijke adviezen en richtlijnen komen voor het veilig en verantwoord gebruiken van zwembaden wordt dit besluit heroverwogen.

U vindt hier het volledige protocol.

Meldingsplicht

Via het aanmeldformulier moet u uw sportactiviteiten aanmelden.

Vragen?

Voor vragen en/of ondersteuning kunt u terecht bij de gemeente Westerveld via info@gemeentewesterveld.nl of via telefoonnummer 14 0521.