Gevolgen coronacrisis voor subsidieronde evenementen en initiatieven april 2020

Wereldwijd, ook in Nederland en Drenthe, zijn mensen besmet met het nieuwe Coronavirus (COVID-19). Om verdere verspreiding van dit virus tegen te gaan, worden diverse maatregelen getroffen. Dit heeft ook gevolgen voor de subsidieaanvragen voor evenementen en initiatieven. Gemeente Westerveld zoekt naar passende oplossingen om zo aan te sluiten bij de maatregelen van het kabinet.

Gemeente Westerveld vindt het belangrijk om iedereen dezelfde kans te geven voor het indienen van aanvragen. Omdat alle evenementen en bijeenkomsten, ook met minder dan 100 personen, afgelast worden tot 1 juni 2020 is besloten om de eerstvolgende subsidieronde van 1 april 2020 uit te stellen tot in ieder geval 1 juni 2020. In mei van dit jaar wordt de situatie opnieuw beoordeeld en volgt een eventueel aanvullend besluit. Houd voor de actuele indieningsdatum de website van de gemeente Westerveld in de gaten.

Lees meer over de voorwaarden van de initiatieven.