Maatregelen Rijksoverheid en meer informatie

Een handig overzicht van de maatregelen vanuit de Rijksoverheid en andere handige links waar u als ondernemer terecht kunt.

Maatregelen Rijksoverheid

Op dinsdag 17 maart 2020 zijn de landelijke maatregelen vanuit het noodpakket banen en economie bekend gemaakt. Een actueel overzicht van alle huidige regelingen en waar u deze kunt aanvragen vindt u op de website van Rijksoverheid.

Coronaprotocol

In samenwerking met de Rijksoverheid lanceerden VNO-NCW en MKB-Nederland de nieuwe website www.mijncoronaprotocol.nl. Op deze site zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen.

Ondernemers met vragen

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. U kunt iedere werkdag tussen 08.30 en 17.00 uur bellen met: 0800-2117.

Veelgestelde vragen

Voor veelgestelde (ondernemers)vragen kunt u terecht bij de Kamer van Koophandel, het UWV, de Veiligheidsregio Drenthe en de Rijksoverheid .

Ik ben Drents ondernemer

Drentse ondernemers en ZZP'ers die in de problemen komen door de effecten van de coronacrisis kunnen voor ondersteuning terecht bij Ik Ben Drents Ondernemer. Het Drentse loket voor ondernemers, gefinancierd door de provincie Drenthe.

Ik ben Drents ondernemer biedt onder meer advies en begeleiding bij het vinden van financiering, ook bij complexere vraagstukken en het stapelen van financiering. Daarnaast hebben we specialisten aan het werk op het gebied van export en internationale handel, maakindustrie, innovatie en duurzaamheid. We bieden ondernemers een sparringpartner en de mogelijkheid om even persoonlijk contact te hebben met een deskundige. In Zuidwest-Drenthe wordt er nauw samengewerkt met Kennispoort Regio Zwolle.

Ondernemend Westerveld

Ondernemersfonds Westerveld en Koepel Ondernemend Westerveld roepen op om in deze tijd extra aan de lokale ondernemers te denken. Zij proberen er zoveel mogelijk voor ondernemers te zijn. Op de website Ondernemend Westerveld vindt u meer informatie.

Regio Zwolle Brigade

De samenwerkende partners binnen Regio Zwolle hebben de Regio Zwolle Brigade opgericht om ondernemers te helpen door de corona-crisis te komen. De Regio Zwolle Brigade ondersteunt ondernemers met raad en daad. Dat doet de Regio Zwolle Brigade aanvullend op de reguliere dienstverlening van gemeentes, UWV en alle andere instanties.