Recreatieondernemers

Op deze pagina vindt u informatie voor recreatieondernemers in relatie tot corona.

Toiletgebouwen op campings en jachthavens gesloten

De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Noord-Nederland hebben besloten dat toilet-, was- en douchevoorzieningen op vakantieparken, campings, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes en jachthavens gesloten moeten worden. De voorzitters vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen. Dit betekent automatisch dat kamperen niet langer mogelijk is. Voor gasten die geen gebruik maken van de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen, zoals bijvoorbeeld gebruikers van een stacaravan, is recreëren wel toegestaan. Echter, op 31 maart is er wel een oproep gedaan door het kabinet om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken en om zoveel mogelijk thuis te blijven, ook in de aanstaande vakantieperiode (paasvakantie en meivakantie).

De gezondheidsmaatregel duurt in eerste instantie tot en met 28 april. Op 21 april  neemt het kabinet een besluit over een eventuele verlenging van de looptijd. Daarna nemen de voorzitters van de Veiligheidsregio’s een nieuw besluit over het al dan niet gesloten houden van de toiletvoorzieningen op de recreatiebedrijven. Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de Veiligheidsregio Drenthe.

Handige links

  • Veelgestelde vragen en antwoorden voor recreatieondernemers zijn de vinden op de website van de Veiligheidregio Drenthe.
  • Corona helpdesk voor HISWA-RECRON leden met meer informatie en handige tools.