Financiële regelingen

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Daarom is er een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen. Onderstaande regelingen kunt u via de gemeente aanvragen

• Tozo-regeling per 1 april 2021 (Tozo 4)

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) vult uw inkomen uit uw bedrijf of zelfstandig beroep aan tot het sociaal minimum. De Tozo 3 regeling had een looptijd tot en met 31 maart 2021. De Tozo-regeling is verlengd van met Tozo-regeling 4. De Tozo 4 gaat in per 1 april 2021 tot uiterlijk 30 juni 2021. U kunt een verlenging van de Tozo-uitkering aanvragen.

• Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Heeft u een grote terugval in uw inkomen, als gevolg van de coronamaatregelen, waardoor u de noodzakelijke kosten moeilijk kunt betalen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de TONK-regeling. Deze regeling is een tijdelijke financiële ondersteuning voor het betalen van uw noodzakelijke kosten. Het gaat hierbij om een tegemoetkoming van de vaste woonlasten, zoals: huur of hypotheek, gas, water en elektriciteit.

• Subsidieregeling Frisse start na corona

Een frisse start na corona. Vrijwilligersorganisaties in de gemeente Westerveld kunnen een bedrag van € 500,- aanvragen voor sociaal/culturele activiteiten.

• Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

Kunt u op dit moment de gemeentelijke belastingen niet betalen vanwege het Coronavirus? Vraag dan een betalingsregeling aan.