Ondernemers en culturele instellingen

De gevolgen van het coronavirus raken veel ondernemers in onze gemeente. Op deze pagina vindt u algemene informatie en informatie over lokale en nationale regelingen om ondernemers en culturele instellingen te ondersteunen.

• Tozo-regeling per 1 oktober 2020 (Tozo 3)

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) vult uw inkomen uit uw bedrijf of zelfstandig beroep aan tot het sociaal minimum. De Tozo 2 regeling had een looptijd tot en met 30 september 2020. De Tozo-regeling is verlengd van met Tozo-regeling 3. De Tozo 3 gaat in per 1 oktober 2020 tot uiterlijk 30 juni 2021. U kunt een verlenging van de Tozo-uitkering aanvragen.

• Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

Kunt u op dit moment de gemeentelijke belastingen niet betalen vanwege het Coronavirus? Vraag dan een betalingsregeling aan.

• Maatregelen Rijksoverheid en meer informatie

Een handig overzicht van de maatregelen vanuit de Rijksoverheid en andere handige links waar u als ondernemer terecht kunt.

• Noodsteun voor culturele instellingen

De rijksoverheid heeft geld beschikbaar gesteld voor gemeenten om de culturele infrastructuur in stand te houden. Met deze gelden wil de gemeente Westerveld lokale culturele instellingen ondersteunen in de coronacrisis.