Ondernemers en culturele instellingen

Een handig overzicht van de maatregelen vanuit de Rijksoverheid en andere handige links waar u als ondernemer terecht kunt.

Maatregelen Rijksoverheid

Een actueel overzicht van alle huidige regelingen en waar u deze kunt aanvragen staat op de website van Rijksoverheid.

Coronaprotocol

In samenwerking met de Rijksoverheid hebben VNO-NCW en MKB-Nederland de website www.mijncoronaprotocol.nl ingericht. Op deze site zijn alle protocollen per sector te vinden voor bedrijven en publieke organisaties.

Ondernemers met vragen

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend, telefoonnummer 0800-2117.

Op de website van de GGD Drenthe staat informatie over coronabesmettingen binnen uw organisatie.

Veelgestelde vragen

Voor veelgestelde (ondernemers)vragen kunt u terecht bij de Kamer van Koophandel, het UWV, de Veiligheidsregio Drenthe en de Rijksoverheid .

Werk en inkomen

De afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Westerveld kan ondernemers ondersteunen die geraakt zijn door de coronamaatregelen. Bijvoorbeeld adviseren bij geldzorgen, innovatie en digitalisering. Neem contact op met accountmanager Werk en Inkomen van de gemeente Westerveld via telefoonnummer 14 0521.

Ik ben Drents ondernemer

Drentse ondernemers en ZZP’ers die in de problemen komen door de effecten van de coronacrisis kunnen naast de landelijke en gemeentelijke regelingen een beroep doen op de adviseurs van ‘Ik Ben Drents Ondernemer’. Zij kijken samen met de ondernemer naar kansen voor kostenbesparing, een digitaliseringstraject en het vergroten van de online zichtbaarheid. Bekijk de website Ik ben Drents ondernemer.

Ondernemend Westerveld

Ondernemersfonds Westerveld en Koepel Ondernemend Westerveld zijn er voor de lokale ondernemers. Zie voor meer informatie de website Ondernemend Westerveld.

Regio Zwolle Brigade

De samenwerkende partners binnen Regio Zwolle hebben de Regio Zwolle Brigade opgericht om ondernemers met raad en daad te helpen tijdens deze coronacrisis.