April 2023

 • Eerste volledig elektrisch aangedreven straatmachine is van Otten Infra

  Het is een verrassende en mooie aanblik. Een machine die automatisch stenen uitrolt om straten te leggen. Wat opvalt: er zijn nauwelijks mensen en al helemaal geen kruiwagens nodig en we ruiken geen verbrandingslucht van diesel.

 • Uitreiking erepenningen tijdens opening nieuwe pand 'PUUR in Diever'

  Op vrijdag 21 april jl. werd het nieuwe pand van 'PUUR in Diever' onder grote belangstelling van vrijwilligers en ondernemers geopend door burgemeester R. Jager. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst werden mevrouw T. (Toos) van den Berg, de heer A. (Albertus) van der Tuuk en de heer P. (Peter) Sloot verrast met de erepenning van Westerveld.

 • Met Hospitality Pact Regio Zwolle presenteert vrijetijdssector zich als aantrekkelijke werkgever

  Op vrijdag 14 april 2023 is in het Mac3Park Stadion in Zwolle het Hospitality Pact Regio Zwolle ondertekend door vertegenwoordigers van de overheid, het beroepsonderwijs en ondernemersorganisaties actief in de vrijetijdssector. Hiermee loopt Regio Zwolle voor op het landelijke pact dat later dit jaar gepresenteerd wordt. Het pact moet eraan bijdragen dat de onderlinge samenwerking in de vrijetijdssector wordt versterkt.

 • Westerveld op 3e plaats noorden bij NK tegelwippen

  Van 21 maart t/m 31 oktober vindt het NK Tegelwippen 2023 plaats. Gemeente Westerveld staat op de 3e plek in de noordelijke poule! Op 1 en 2 staan de gemeenten Hoogeveen en De Wolden.

 • Park Nieuwlande gaat van recreatiebestemming naar woonbestemming

  De gemeenteraad van Westerveld heeft dinsdag 18 april groen licht gegeven voor de wijziging van recreatiebestemming naar woonbestemming op park Nieuwlande. Dit betekent dat permanente bewoning wordt toegestaan. Park Nieuwlande is het eerste recreatiepark in Westerveld dat transformeert van recreatiebestemming naar woonbestemming.