• 6000 huishoudens ontvangen uitnodiging voor enquête

Maandag 1 mei 2017 verstuurt gemeente Westerveld aan 6000 huishoudens een uitnodiging voor het invullen van een online enquête over de eigen woonomgeving. De inwoners worden uitgenodigd, hun mening te geven over bijvoorbeeld het gebruik en het onderhoud van gemeentelijke wegen, paden, ‘het groen’ en straatmeubilair.

• Koninklijke onderscheiding 2017

Tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen' is dit jaar één Westervelder verrast met een Koninklijke onderscheiding.

• Projectnaam en logo gepresenteerd

Woensdag 19 april 2017 was de startbijeenkomst voor het project waarin gemeente en inwoners een visie voor de openbare ruimte schrijven. Wethouder Geertsma heette de aanwezigen welkom én had daarna twee primeurs. Eerst onthulde wethouder Geertsma de projectnaam en het projectlogo en daarna verklaarde hij de projectwebsite ‘online’.

• Bewoners Meerkamp Havelte presenteren schetsontwerp

Op woensdag 12 april 2017 presenteerde een enthousiaste werkgroep van veertien bewoners uit de Meerkamp in Havelte, het schetsontwerp voor de nieuwe inrichting van het groen in de wijk aan medebewoners. Tijdens een drukbezochte inloopavond werden de schetsen voor de verschillende plantvakken getoond.

• Groot onderhoud zandwegen

In de week van 24 april 2017 wil de gemeente starten met het groot onderhoud aan de zandwegen (waarvoor het onderhoud niet overgedragen is aan bijvoorbeeld een vereniging of boermarke).

• Bijdrage voor beleefdag

Het college van Westerveld heeft dinsdag 11 april 2017 besloten, € 15.000,- bij te dragen aan de beleefdag die op zaterdag 13 mei 2017 wordt gehouden.

• Convenant Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe ondertekend

Vrijdag 7 april 2017 heeft wethouder Geertsma namens het gemeentebestuur van Westerveld, het convenant van het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe ondertekend.

• Basisschoolleerlingen rapen ruim 900 kg zwerfvuil

In de periode van 27 maart tot en met 7 april 2017 hebben zo’n 630 leerlingen van negen Westerveldse basisscholen meegedaan aan de jaarlijkse zwerfvuilactie. Samen hebben zij ruim 900 kilo zwerfvuil geprikt, gepakt en geraapt.

• Wethouder geeft startsein zwerfvuilactie Uffelte

Wethouder Geertsma heeft woensdagochtend 5 april 2017 het startsein gegeven voor de zwerfvuilactie van OBS Oosterveldschool in Uffelte.

• Informatieavond over uw woonomgeving

Op woensdag 19 april 2017 houdt de gemeente een algemene informatiebijeenkomst in het Dingspilhuus in Diever over het opstellen van de visie voor de openbare ruimte. Dan hebben we het over uw woonomgeving! De bijeenkomst begint om 19.30 uur; de deur is om 19.00 uur ‘los’.

• Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezingen 2017

In de nacht van 15 op 16 maart 2017 werd de voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in Westerveld gepubliceerd.

• Wasplaats voor paarden en fietsen

In de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld wordt de laatste hand gelegd aan de wasplaats voor paarden en fietsen (in de praktijk waarschijnlijk vooral mountainbikes).