Basisschoolleerlingen rapen ruim 900 kg zwerfvuil

In de periode van 27 maart tot en met 7 april 2017 hebben zo’n 630 leerlingen van negen Westerveldse basisscholen meegedaan aan de jaarlijkse zwerfvuilactie. Samen hebben zij ruim 900 kilo zwerfvuil geprikt, gepakt en geraapt.

De volgende scholen hebben in 2017 meegedaan aan de zwerfvuilactie: OBS De Singelier in Diever, OBS De Hoekstee in Vledder, OBS Burgemeester W.A. Storkschool in Dwingeloo, Kindcentrum De Vuursteen in Wapserveen, OBS De Kievitshoek in Wilhelminaoord, CBS Roosjenschool in Diever, OBS Oosterveldschool in Uffelte, OBS Ten Darperschoele in Wapse en CBS De Bron in Nijensleek.

Voor de opruimactie in Uffelte gaf wethouder Geertsma het startsein. De zwerfvuilactie wordt jaarlijks rond de Landelijke Opschoondag georganiseerd door de gemeente Westerveld, in samenwerking met de basisscholen. Vorig jaar ruimden zo’n 700 leerlingen, 1500 kilo zwerfvuil op.

Startsein voor de zwerfvuilactie in Uffelte

Wethouder Geertsma geeft startsein voor de zwerfvuilactie in Uffelte (woensdag 5 april 2017)