Bewoners Meerkamp Havelte presenteren schetsontwerp

Op woensdag 12 april 2017 presenteerde een enthousiaste werkgroep van veertien bewoners uit de Meerkamp in Havelte, het schetsontwerp voor de nieuwe inrichting van het groen in de wijk aan medebewoners. Tijdens een drukbezochte inloopavond werden de schetsen voor de verschillende plantvakken getoond.

inloopavond schetsontwerp Meerkamp Havelte

De werkgroep heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het nieuwe inrichtingsplan voor het groen. Hierbij kregen zij ondersteuning van landschapsarchitect Twan Flokstra en de gemeente Westerveld. Bewoners hebben gezamenlijk verschillende uitgangspunten opgesteld waarmee de werkgroep aan de slag is gegaan. Denk hierbij aan de plek van hagen, kleur en vaste planten, eenheid en herkenning , biodiversiteit en fruitbomen.

Technische uitwerking

Nu het schetsontwerp klaar is, gaat de gemeente Westerveld aan de slag met de technische uitwerking; het zogeheten bestek. Daarna wordt het werk aanbesteed en kan de uitvoering starten. De uitvoering staat op de planning voor eind 2017.