Wasplaats voor paarden en fietsen

In de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld wordt de laatste hand gelegd aan de wasplaats voor paarden en fietsen (in de praktijk waarschijnlijk vooral mountainbikes).

Over ongeveer 14 dagen - half april 2017 - is het beton uitgehard en is het water aangesloten. De wasplaats is dan helemaal klaar voor het schoonspuiten van paarden en allerhande type fietsen, na een mooie tocht over het Holtingerveld. Paarden kunnen dan weer schoon mee in de trailer en bijvoorbeeld de mountainbike kan moddervrij mee op de fietsendrager! De wasplaats is in opdracht van de gemeente Westerveld aangelegd door aannemer Sweco uit Groningen.

Met de wasplaats zijn de voorzieningen binnen de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld aan de Van Helomaweg in Havelte, weer verder uitgebreid. Eerder werd een ruime parkeerplaats aangelegd, met voldoende plaats voor bijvoorbeeld die auto’s met paardentrailer of fietsendrager. Ook zijn vanaf de poort verschillende routes uitgezet voor wandelaars en fietsers. Ruiters en aanspanningen hebben in het hele gebied vrij toegang op de zandwegen, met uitzondering van gebieden waar dit is aangegeven zoals het militair oefenterrein.

De aanleg van de wasplaats is gefinancierd door gemeente Westerveld, Recreatieschap Drenthe en Sport Promotie Drenthe.

Wasplaats voor paarden en fietsen