Dromen aan de boulevard Dieversluis

Op dinsdag 10 april 2018 hebben de ondernemers van Dieversluis in samenwerking met de gemeente Westerveld en de provincie Drenthe mogen dromen over de Dieversluis. Er is een gezamenlijke ambitie om dit gebied samen met de omgeving te ontwikkelen tot een hoogwaardig recreatie knooppunt, waar in de toekomst veel te beleven valt.

Uit deze bijeenkomst zijn een aantal mooie droombeelden naar voren gekomen. De tekeningen van de dromen zijn hier te vinden. Het is de bedoeling om de locatie Dieversluis te versterken, zodat ook de omliggende dorpen hiervan profiteren op gebied van recreatie. Het gebied is uniek qua sfeer en beleving. Het water biedt daarin veel mogelijkheden.

De Sluisdagen

De ondernemers van Dieversluis zijn zelf actief bezig met de ontwikkeling van het gebied. Zo wordt in het Pinksterweekend  het meerdaagse evenement ‘de sluisdagen’ georganiseerd. Een prachtig evenement met diverse historische schepen, activiteiten voor jong en oud en veel muziek.  Het college heeft op 3 april besloten om een subsidie toe te kennen voor dit evenement. Hiermee wordt 30% van de organisatiekosten gedekt. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website www.desluisdagen.nl.

Wilt u meedenken over de ontwikkeling van Dieversluis?  Neem dan contact op met één van de ondernemers van Dieversluis. Contactgegevens zijn te vinden op www.desluisdagen.nl.