Westervelder genaturaliseerd

Maandag 23 april 2018 is een inwoner van Westerveld, tijdens een zogeheten naturalisatieceremonie, Nederlander geworden. De heer Walid Faseh uit Dwingeloo had de Egyptische nationaliteit.

De naturalisatieceremonie kent een formeel onderdeel en is daarnaast vooral een gezellige bijeenkomst met burgemeester Jager, waar onder het genot van een kop koffie, informeel met elkaar gesproken wordt.

Tijdens de naturalisatieceremonie, het formele deel, heeft de heer Faseh de belofte afgelegd: “Ik verklaar dat ik de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden, haar vrijheden en rechten respecteer en beloof de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt getrouw te vervullen. Dat verklaar en beloof ik”. Vervolgens reikte burgemeester Rikus Jager het besluit van Nederlanderschap uit.

De heer Faseh heeft Nederlandse nationaliteit gekregen