• Gratis yogalessen in Dwingeloo

In de maand mei organiseert Yoga Dwingeloo vier gratis yogalessen in Dwingeloo. De lessen worden gehouden op vrijdag 3, 24 en 31 mei van 14.00 – 15.00 uur bij Fysiotherapie Dwingeloo en op vrijdag 10 mei van 09.00 – 10.00 uur in dorpshuis Over Entinghe.

• Zeven Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Vrijdag 26 april 2019 mocht burgemeester Jager maar liefst zeven inwoners verrassen met een Koninklijke onderscheiding. Op vijf verschillende plaatsen in de gemeente werden zij verrast. Alle zeven zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

• Voor de zomer zet gemeente Westerveld stappen in dossier gewasbeschermingsmiddelen

In de gemeente Westerveld is specifiek aandacht voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen bij het telen van lelies. De gemeente zet tot de zomer een aantal stappen. Deze stappen zijn verwoord in een brief die op 24 april jl. naar de raad is verstuurd.

• Aangepaste openingstijden Koningsdag

Zaterdag 27 april 2019 (Koningsdag) is het afvalbrengstation in Havelte gesloten.

• Werk aan de weg

Er zijn op dit moment wegwerkzaamheden in Diever, Dwingeloo en Dieverbrug.

• Commissievergadering 7 mei

De raadscommissie Fysiek Domein en Middelen vergadert op dinsdag 7 mei 2019 om 20.00 uur in de raadzaal.

• Brink in Havelte klaar voor de toekomst

De Brink in Havelte is klaar voor de toekomst: het voetpad aan de overzijde is ‘doorgetrokken’, de parkeerplaatsen op de brink zijn groener aangelegd en er zijn nieuwe bomen geplant. Zodra het ingezaaide gras begint te groeien, heeft de brink in Havelte haar groene en open karakter terug.

• Herdenkingen op 4 mei 2019

Op zaterdag 4 mei 2019 is op meerdere plaatsen in Westerveld, een dodenherdenking. Het gemeentebestuur is vertegenwoordigd bij de volgende herdenkingen.

• Paasvuren 2019 update 3

In de gemeente Westerveld hebben zes verenigingen een ontheffing voor een vreugdevuur tijdens het paasweekend (zaterdag, zondag of maandag). Op dit moment hebben vier comités het besluit genomen, dit jaar van het paasvuur af te zien vanwege de strengere voorwaarden die nu gelden voor het ontbranden van paasvuren (vanwege de droogte).

• Onderzoek ministerie EZK naar informatiebehoefte winningsplan Diever

Op verzoek van het Ministerie van Economische zaken en Klimaat gaat het onafhankelijke onderzoeksbureau Perspective op donderdag 18 april en woensdag 24 april 2019 in gesprek met inwoners van Vledder, Diever en Wapse.

• Uitreiking sportprijs in nieuwe sporthal Diever

Zaterdag 13 april 2019 heeft wethouder Doeven de sportprijs Westerveld 2019 uitgereikt tijdens het openingsweekend van de nieuwe sporthal en het nieuwe dorpshuis in Diever.

• Westervelder heeft het Nederlanderschap verkregen

Donderdag 11 april 2019 heeft een inwoner van Westerveld het Nederlanderschap verkregen: de heer Khanbeygi uit Vledder. Hij had de Iraanse nationaliteit.

• Raadsvergadering 23 april

De gemeenteraad vergadert op dinsdag 23 april 2019 om 20.00 uur in de raadzaal.

• Fittest in Dwingeloo

Op woensdagmiddag 8 en 15 mei kunnen inwoners van Dwingeloo en omgeving boven de 55 jaar een gratis fittest doen in Cultureel Centrum Over Entinghe in Dwingeloo. De test geeft aan hoe fit en gezond iemand is.

• Mantelzorgers ontvangen waardering

De gemeente Westerveld waardeert alle mantelzorgers met een mantelzorgwaardering. Daarom kunnen alle mantelzorgers een voucher aanvragen.

• Actium en gemeente Westerveld helpen huurders besparen op vaste lasten

100 huishoudens krijgen gratis adviesgesprek. De Gemeente Westerveld start in april 2019 een proef met De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen en risico’s te beperken door optimaal gebruik te maken van toeslagen en regelingen en kritisch te kijken naar een passende zorgverzekering en een voordeliger energiecontract.

• Wegafsluiting Looweg in Dwingeloo

Op dinsdag 23 april 2019 starten de werkzaamheden aan de Looweg in Dwingeloo.

• Sportief wandelen én wandelen in Wapse

Wapse start vrijdag 12 april met een pilot sportief wandelen en met een reguliere wandelgroep. In de gemeente Westerveld zijn al meerdere succesvolle wandelgroepen. Wapse gaat nu ook aan de wandel.

• Wegafsluiting Kalteren in Diever

Op maandag 15 april 2019 starten de werkzaamheden aan de weg Kalteren (ter hoogte van Kalterbroeken) in Diever.

• Wethouder De Jong opent expositie in gemeentehuis

Donderdag 4 april 2019 heeft wethouder De Jong de expositie van Marianne Berkhoff in het gemeentehuis van Westerveld officieel geopend. De expositie genaamd ‘De schatkamers van Westerveld’ is een samenwerking van Museum Valse Kunst, Het Oermuseum en Zeemuseum Miramar. Ze hebben fotografe Marianne Berkhoff gevraagd om acht Westerveldse ouderen te fotograferen.

• Nieuwe uitvoeringsovereenkomst voor Welzijn MensenWerk en Gemeente Westerveld

Woensdag 3 april is voor een periode van vier jaar een uitvoeringsovereenkomst getekend tussen de Gemeente Westerveld en Welzijn MensenWerk.

• Commissievergadering 9 april

De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 9 april 2019, om 20:00 uur in de raadzaal.