Sportief wandelen én wandelen in Wapse

Wapse start vrijdag 12 april met een pilot sportief wandelen en met een reguliere wandelgroep. In de gemeente Westerveld zijn al meerdere succesvolle wandelgroepen. Wapse gaat nu ook aan de wandel.

Sportief wandelen is de ideale activiteit voor iedereen die aan zijn of haar fitheid wil werken. Door de begeleiding en de verantwoorde trainingsopbouw biedt het nét iets meer dan het ‘gewone’ wandelen. Sportief wandelen betekent stevig doorwandelen met een tempo van vijf tot zeven kilometer per uur. Het is gezond, vermindert de kans op hart- en vaatziekten en verbetert ook de conditie van hart en bloedvaten. Een deelname aan een reguliere, recreatieve wandelgroep is ook één van de mogelijkheden.

Zes lessen

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de pilot. De pilot bestaat uit zes lessen en starten op vrijdag 12 april 2019. De sportief wandelgroep start om 09.00 uur. De reguliere wandelgroep start om 10.30 uur. De start is bij dorpshuis Oens Huus in Wapse. Aan de pilot zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Voor opgave en meer informatie over het (sportief) wandelen kunt u contact opnemen met de beweegcoaches van de gemeente Westerveld via 140521 of per e-mail via beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl