Wethouder De Jong opent expositie in gemeentehuis

Donderdag 4 april 2019 heeft wethouder De Jong de expositie van Marianne Berkhoff in het gemeentehuis van Westerveld officieel geopend. De expositie genaamd ‘De schatkamers van Westerveld’ is een samenwerking van Museum Valse Kunst, Het Oermuseum en Zeemuseum Miramar. Ze hebben fotografe Marianne Berkhoff gevraagd om acht Westerveldse ouderen te fotograferen.

Op iedere foto wordt een object uit één van de musea vastgehouden. De geportretteerden hebben met een krachtig statement uiteengezet waarom zij voor het betreffende voorwerp hebben gekozen. ''Uit de portretten die hier hangen, kunt u heel goed opmaken hoe bijzonder de objecten zijn'' zei wethouder De Jong tijdens opening van de expositie.

Exposities in de hal

Ieder jaar organiseert de gemeente kunsttentoonstellingen in het gemeentehuis, met werken die passen bij de uitstraling en de kwaliteit van het moderne gebouw. De eerste expositie werd eind 2009 geopend. Iedere expositie duurt maximaal één kwartaal. Kunstenaars kunnen op uitnodiging exposeren in het gemeentehuis in Diever.

Fotograaf expositie