• Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding

Afgelopen vrijdag 24 april 2020 werd bekend, wie een Koninklijke onderscheiding toegekend heeft gekregen: een lintje. Kent u iemand die persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving heeft verricht, en denkt u dat hij of zij in aanmerking komt voor een Koninklijke onderscheiding? Draag hem of haar dan voor.

• Lintjesregen 2020

Op vrijdagochtend 24 april 2020 heeft burgemeester Jager vijf inwoners van Westerveld telefonisch verrast met de mededeling dat het Zijne majesteit heeft behaagd, hem/haar te benoemen tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

• Groot onderhoud zandwegen

In de week van 4 mei 2020 start de gemeente Westerveld met groot onderhoud aan de zandwegen. Het gaat om wegen waarvan het onderhoud niet is overgedragen aan bijvoorbeeld een vereniging of boermarke.

• Politieke avond Westerveld 28 april 2020

De raad vergadert op dinsdag 28 april om 20.00 uur. Het betreft een digitale raadsvergadering.

• Onderzoek weerbare lelies gestart

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerveld heeft op 10 december 2019 opdracht gegeven aan stichting ROL (Regionaal Onderzoek Lelieteelt) voor het onderzoek naar de weerbaarheid van lelies. Van vijftien soorten zal worden nagegaan hoe weerbaar ze zijn tegen ziekten en kwalen.

• Afvalbrengstation op 28 april eerder open

Het afvalbrengstation in Havelte is op dinsdag 28 april 2020 geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

• Politieke avond Westerveld 21 april 2020

De raad vergadert op dinsdag 21 april om 20.00 uur. Het betreft een digitale raadsvergadering.

• Preventieve bespuiting Eikenprocessierups 2020

De eikenprocessierups zorgt de laatste jaren voor overlast in geheel Drenthe, ook in de gemeente Westerveld. Ook in 2020 gaan we ons best doen om overlast zoveel mogelijk te beperken. In totaal telt Westerveld zo’n 39.000 eiken langs paden en wegen.

• College bevriest beslissing inzameling oud papier

Op 31 maart 2020 heeft het college van de gemeente Westerveld besloten om karton en oud papier in te gaan zamelen met een container aan huis. Dit besluit heeft gezorgd voor positieve reacties vanuit de samenleving, maar ook voor onrust. Hierdoor heeft het college op 7 april 2020 besloten om het eerder genomen besluit te ‘bevriezen’.

• 4 en 5 mei 2020

De dodenherdenking en de viering van vrijheid krijgt dit jaar een andere invulling. Burgemeester Jager roept iedereen op om op 4 mei halfstok te vlaggen en op 5 mei met de Nationale driekleur in top.

• Politieke avond Westerveld 7 april 2020 afgelast

De voorzitter van de gemeenteraad heeft na het raadplegen van de fractievoorzitters en in overleg met de griffier besloten de Politieke avond Westerveld van 7 april te annuleren. Gezien de huidige situatie rondom het Coronavirus wordt geadviseerd geen fysieke raadsvergaderingen te houden tenzij dit strikt noodzakelijk is met het oog op de besluitvorming.

• Wegwerkzaamheden Hoofdstraat in Diever

Door wegwerkzaamheden in het kader van het Brinkenplan ‘Diever op Dreef”, wordt een deel van de Hoofdstraat in Diever van 14 april tot en met 8 mei 2020 afgesloten voor doorgaand verkeer.