• Met Drents proefproject duurzame bollenteelt in de praktijk ervaring opdoen

Hoe kun je kwalitatief goede bloembollen telen waarmee je de leefomgeving zo min mogelijk belast? Hoe ontwikkel je systemen waardoor bloembollen minder vatbaar zijn voor ziektes? En hoe kom je tot oplossingen voor knelpunten die omwonenden ervaren bij de teelt van bloembollen?

• Lintjesregen 2021

Op maandagochtend 26 april 2021 heeft burgemeester Jager vijf inwoners van Westerveld verrast met een Koninklijke onderscheiding.

• Nieuwe gemeentegids

In de week van 3 tot en met 7 mei 2020 wordt de Informatiegids Westerveld 2021-2022 (de gemeentegids) huis-aan-huis bezorgd (met uitzondering van de adressen met nee/nee-sticker).

• Preventieve bespuiting eikenprocessierups

Op verschillende locaties in de gemeente Westerveld wordt de eikenprocessierups de komende weken preventief bestreden. Dit gebeurt op plekken waar vorig jaar veel nesten zijn aangetroffen. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt niet alleen in het buitengebied op deze wijze bestreden, maar vanaf nu ook gemeentelijke eikenbomen in de dorpen.

• Regionale energiestrategie

Als Drentse samenleving willen we een duurzame bijdrage leveren aan het goed wonen, werken en recreëren in de regio. In de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 regio Drenthe staat beschreven dat het streven is om in 2030 een kwart van het energiegebruik in Drenthe op te wekken door grootschalige zonne- en windenergie. Dat is 3,45 Terawattuur (TWh).

• Politieke avond Westerveld 26 april 2021

Op maandag 26 april 2021 om 20:00 uur vindt er weer een digitale besluitvormende Politieke avond Westerveld plaats.

• Burgemeester Jager en Wethouder Smidt in gesprek met jongeren

Op woensdag 31 maart en woensdag 7 april 2021 hebben burgemeester Jager en wethouder Smidt van de gemeente Westerveld een bezoek gebracht aan Stad & Esch Diever om hier in gesprek te gaan met jongeren.

• Politieke avond Westerveld 20 april 2021

Op dinsdag 20 april 2021 om 20.00 uur vindt er weer een digitale Politieke avond Westerveld plaats.

• Politieke avond Westerveld 13 april 2021

Op dinsdag 13 april om 20.00 uur vindt er weer een Politieke avond Westerveld plaats. In verband met het coronavirus betreft het een digitale vergadering.