Lintjesregen 2021

Op maandagochtend 26 april 2021 heeft burgemeester Jager vijf inwoners van Westerveld verrast met een Koninklijke onderscheiding.

Helaas konden zij dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet verrast worden in bijvoorbeeld een zaaltje gevuld met familie, vrienden en kennissen. Door een naaste werden zij vandaag nietsvermoedend langs een coffee-to-go-punt bij het Landhotel in Diever geleid, waar zij verrast werden door burgemeester Jager. Om 10.00 uur werd de eerste verrast en iets voor 13.00 uur de vijfde inwoner. De vijf Westervelders die benoemd zijn tot Lid in de orde van Oranje Nassau zijn (in alfabetische volgorde):

•    Mevrouw J. Fledderus-Krol uit Dwingeloo
Mevrouw Jantina Fledderus-Krol heeft zich vele jaren (1998-heden) als vrijwilliger ingezet:

• als lid van de ouderraad van de peuterspeelzaal en de basisschool
  • voor Rode Kruis Westerveld (1998-2015)
  • als bestuurslid van de Vrouwen van Nu Dwingeloo (1999-2006)
  • als medeoprichter, bestuurslid (tot medio 2019) en actief lid van koor Piratenladies Dwingeloo (2002-heden)
  • als bestuurslid van de Stichting Beheer Over Entinge en het organiseren van diverse activiteiten waaronder de jaarlijkse fiets4daagse (2010-heden)

•    De heer K. Molenkamp uit Havelterberg
De heer Klaas Molenkamp heeft zich vele jaren (1985-heden) als vrijwilliger ingezet:

• als bestuurslid (voorzitter en secretaris) van ijsvereniging Nooitgedacht in Darp (1985-heden)
  • als bestuurslid/jeugdcoördinator van hengelsportvereniging HENO in Havelte (2003-heden)