April 2022

 • Politieke avond Westerveld 10 mei 2022

  Op dinsdag 10 mei 2022 om 20.00 uur vindt er een voorbereidende Politieke avond Westerveld plaats. De vergadering vindt fysiek in de raadzaal plaats.

 • Westerveld zet in op Veilig Buitengebied: voorkom criminelen in uw schuur of loods

  Heeft u een (grote) schuur of loods in het buitengebied? Eén op de vijf eigenaren met een grote schuur of loods in het buitengebied geeft aan wel eens door drugcriminelen te zijn benaderd, bijvoorbeeld met de vraag of ze de schuur/loods kunnen huren.

 • Lintjesregen gemeente Westerveld

  Vandaag, 26 april 2022, reikte burgemeester Jager van de gemeente Westerveld namens de Koning koninklijke onderscheidingen uit aan zeven inwoners. De gedecoreerden zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Subsidieregeling Frisse doorstart na corona

  Een frisse doorstart na corona. Vrijwilligersorganisaties in de gemeente Westerveld kunnen een bedrag van € 250 tot € 2.000 aanvragen voor initiatieven om de organisatie toekomstbestendiger te maken.

 • Afsluiting Ossenweidenweg Havelte 20 april

  Woensdag 20 april tussen 18.00 en 21.00 uur is de Ossenweidenweg in Havelte afgesloten voor alle verkeer. Op dit tijdstip is er een bijeenkomst om de slachtoffers te herdenken op de plek waar het ernstige ongeluk plaatsvond afgelopen zondagmorgen.

 • Drents fietsseizoen vol activiteiten voor senioren van start

  Lente! De tijd om lekker op de fiets te stappen. Daarom start Doortrappen Westerveld in de maand april het fietsseizoen met allerlei leuke fietsactiviteiten. Zo wordt op donderdag 21 april van 12.00 tot 16.00 uur het Doortrappen-seizoen afgetrapt met de ‘Drie- en vierwiel ontdekdag’ in de sporthal van Dwingeloo. Deelname aan deze activiteit is gratis en aanmelden is niet nodig. Doet u ook mee?

 • Brief uitvoering Fraude Signalerings Voorziening (FSV)

  Heeft u een brief ontvangen van de Belastingdienst inzake de Fraude Signalering Voorziening (FSV)?
  In dit bericht leest u er meer over.

 • College stemt in met transformatie recreatiebestemming naar woonbestemming Nieuwlande Wapse

  In goed overleg tussen de Vereniging Van Eigenaren (VvE) van het recreatiepark Nieuwlande en gemeente Westerveld heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het transformeren van een recreatiebestemming naar wonen.

 • Dinsdag 19 april gemeentehuis gesloten van 12-14 uur

  In verband met een interne bijeenkomst is het gemeentehuis a.s. dinsdag 19 april gesloten van 12.00-14.00 uur.

 • Actualisatie Woonvisie gemeente Westerveld: voor elke doelgroep een aantal woningen

  De gemeente Westerveld gaat de Woonvisie met het uitvoeringsprogramma actualiseren. Aanleiding zijn recente ontwikkelingen op de woningmarkt, waaronder de stikstofproblematiek, stijgende prijzen van koopwoningen, stagnatie in de doorstroming, stijging van bouwkosten bij nieuwbouw en de landelijke versnellingsopgave. Op basis van het regionale woningmarktonderzoek dat in 2021 is uitgevoerd, gaat Westerveld aangeven voor welke doelgroepen er gebouwd gaat worden en welke aantallen woningen nodig zijn tot 2030.

 • Mantelzorgwaardering Westerveld 2022

  Gemeente Westerveld bewondert de inzet van mantelzorgers voor hun naaste(n). Jaarlijks ontvangen ze daarom een mantelzorgwaardering.

 • Drenthe op kop bij ANWB-onderzoek recreatief fietsen

  Recreatieve fietsers stappen vaker op de pedalen dan vijf jaar geleden en oordelen gunstiger over de mogelijkheden om te fietsen in Drenthe. Recreatieve fietsers in Drenthe geven het fietsen in deze provincie een 8,5. Daarmee staat Drenthe bovenaan, voor Gelderland en Zeeland (beide 8,4).

 • Op zoek naar werk? Kom kennismaken!

  In de sectoren Bouw, Groen, Techniek en Transport & Logistiek is veel werk. Heel veel werk. Maar het is moeilijk om vraag naar en aanbod van personeel bij elkaar te brengen. Daarom slaan UWV en gemeenten, waaronder ook gemeente Westerveld, de handen in elkaar en organiseren vijf kennismakingsdagen. Vijf ‘speeddates’, op vijf verschillende locaties in de regio. Waar werkzoekenden met werkgevers open in gesprek kunnen gaan over o.a. de sector, beroepen en scholing. En dat alles onder de noemer ‘Kom kennismaken!’

 • Duurzaamheidsbon in de wacht

  In Westerveld is veel gebruik gemaakt van de duurzaamheidsbon. Met deze bon kregen woningeigenaren in Westerveld 500 euro retour voor kosten om hun woning energiezuiniger te maken. Helaas is de subsidie door middel van deze duurzaamheidsbon tijdelijk in de wacht gezet.

 • Alle sociale activiteiten in Westerveld te vinden op één website

  Maandag 4 april 2022 is een nieuwe website gelanceerd! Burgemeester Jager gaf het startsein en nam als eerste een kijkje op WesterveldVerbonden.nu. Op dit platform zijn alle sociale activiteiten voor jong en oud in Westerveld te vinden.

 • Enexis Netbeheer verwacht knelpunten voor grootverbruik elektriciteit

  Enexis Netbeheer verwacht op vijf stations in haar verzorgingsgebied een tekort aan transportcapaciteit voor grootzakelijke afnemers van elektriciteit. Om die reden doet Enexis per 4 april melding van ‘dreigende transportschaarste voor afname’ op deze stations. Dat betekent dat ze nieuwe, grootzakelijke, klanten in dit gebied nog wel kunnen aansluiten op het elektriciteitsnet, maar dat de maximale capaciteit van de betreffende stations bijna bereikt is. Het gaat momenteel om drie stations in Drenthe (Zeijerveen, Beilen, Meppel) en twee stations in Noord-Brabant (Eindhoven-West en Hapert). Het is de eerste keer dat Enexis Netbeheer hiermee te maken heeft.