Drents fietsseizoen vol activiteiten voor senioren van start

Lente! De tijd om lekker op de fiets te stappen. Daarom start Doortrappen Westerveld in de maand april het fietsseizoen met allerlei leuke fietsactiviteiten. Zo wordt op donderdag 21 april van 12.00 tot 16.00 uur het Doortrappen-seizoen afgetrapt met de ‘Drie- en vierwiel ontdekdag’ in de sporthal van Dwingeloo. Deelname aan deze activiteit is gratis en aanmelden is niet nodig. Doet u ook mee?

Ook starten er fietsgroepen voor senioren in Diever (woensdags om 13.30 uur vanuit Hart voor Diever), Havelte (dinsdags om 13.00 uur vanuit de Veldkei) en Wapserveen ( vanuit de Wiekslag, tijdstip nog niet bekend). En op 17 mei is er een voorlichting over ‘Het Nieuwe Fietsen’ in de Veldkei in Havelte.

Landelijke dag van de fietshelm

Op woensdag 20 april 2022 is de (eerste) landelijke dag van de fietshelm. Dit is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen, in samenwerking met het Hersenstrijd fonds en de Hersenstichting. Zij vragen op deze dag aandacht  voor het belang van de fietshelm. De fietshelm verkleint het risico op hoofd- en hersenletsel als je betrokken raakt bij een fietsongeval. Doortrappen Drenthe helpt en stimuleert u om zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen. Het programma van Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende leuke en leerzame (fiets)activiteiten, die in de gemeente Westerveld samen met de beweegcoaches worden uitgevoerd. Zo blijft u fietsen tot uw 100ste! Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl en/of op www.westerveldverbonden.nu