Eenmalige energietoeslag voor lagere inkomens

De eenmalige energietoeslag, u heeft er vast al van gehoord. Van veel producten en diensten zijn de prijzen flink gestegen. Denk hierbij aan eten, het openbaar vervoer, brandstof en vooral aan energie. Met een laag inkomen is het moeilijk om de energierekening iedere maand te betalen. Om hierbij te helpen, is er nu de energietoeslag. Deze toeslag is een bedrag van € 800,- netto per huishouden. De gemeente Westerveld mag dit bedrag dit jaar uitbetalen aan inwoners met een laag inkomen.

Sommige mensen ontvangen de eenmalige energietoeslag vanzelf. Zij hoeven geen aanvraag in te dienen. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die een uitkering van de gemeente ontvangen (Participatiewet, IOAW of IOAZ, Bbz of een AIO-aanvulling van de SVB ontvang) of in 2021 gebruik maakten van de participatiebijdrage en/of de tegemoetkoming aanvullende zorgverzekering. U ontvangt de energietoeslag dan binnenkort op uw rekening (of die van uw partner). U hoeft hiervoor niets te doen. Eind maart 2022 hebben de meeste van de hierboven genoemde mensen al een deel van de toeslag (€ 200,-) ontvangen. Deze mensen ontvangen automatisch, vóór 1 juni 2022, het resterende bedrag van € 600,-.

Energietoeslag ontvangen

Heeft u nog géén voorschot ontvangen voor de energietoeslag en denkt u wel in aanmerking te komen? Bekijk dan de voorwaarden. Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u de energietoeslag aanvragen.

Hoe vraagt u de energietoeslag aan?

U kunt de energietoeslag tot en met 30 september 2022 aanvragen. De aanvraag dient u digitaal in via het aanvraagformulier op de website. U logt in met uw eigen DigiD. Heeft u geen DigiD? Neem dan contact op met de gemeente. Dat kan telefonisch via 14 0521 of per e-mail via info@gemeentewesterveld.nl, dan sturen wij u een aanvraagformulier per e-mail toe.

Meer informatie

Meer informatie en een aanvraagformulier vindt u onder 'eenmalige energietoeslag' en bij de veelgestelde vragen en antwoorden.