Subsidieregeling Frisse doorstart na corona

Een frisse doorstart na corona. Vrijwilligersorganisaties in de gemeente Westerveld kunnen een bedrag van € 250 tot € 2.000 aanvragen voor initiatieven om de organisatie toekomstbestendiger te maken.

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Westerveld heeft besloten gebruik te maken van de provinciale subsidieregeling ‘Frisse doorstart na corona’. Het doel van de regeling is de kwaliteit van leven en wonen in de Drentse dorpen te versterken en vrijwilligersorganisaties toekomstbestendiger te maken. Vrijwilligersorganisaties in de gemeente Westerveld kunnen een bedrag van minimaal € 250 en maximaal € 2.000 aanvragen voor een initiatief om de organisatie toekomstbestendiger te maken. Daarbij kun je denken aan onder andere:

• Marketingactiviteiten om nieuwe leden, vrijwilligers en/of bezoekers te werven;
  • Sociaal-culturele activiteit voor vrijwilligers en/of leden als waardering;
  • Digitaliseren van systemen of aanbod.

• De vrijwilligersorganisatie moet een rechtsvorm stichting of vereniging zijn;
  • Er moet sprake zijn van een nieuw of bestaand  initiatief;
  • Het geld is niet bedoeld om structurele tekorten op te vangen.

Toekenning gebeurt naar rato en geldt totdat het beschikbare bedrag van € 68.000,- is gebruikt. Via het online formulier op deze pagina dient u de aanvraag in. U kunt de aanvraag tot en met 6 juni 2022 aanvragen. Meer informatie over deze subsidie vindt u in de uitvoeringsregel . Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente.