Augustus 2016

• Wint een Westervelds project de Henk Aalderink Prijs 2016?

Samenwerkingsverband P10 waar de gemeente Westerveld lid van is, heeft in 2015 de Henk Aalderink Prijs in het leven geroepen. In 2016 wordt de prijs voor de tweede keer uitgereikt.

• Gebiedssafari over aantrekken buitenlandse toeristen

De gemeenten Westerveld, Meppel en De Wolden organiseren op 4 oktober 2016 een zogeheten Gebiedssafari Overijssel. Bij deze excursie voor ondernemers in de vrijetijdssector, staat het aantrekken van meer Duitse en Vlaamse toeristen centraal.

• Met wethouder Geertsma op excursie

Vrijdag 16 september 2016 is het tweede veldsymposium LIFE Going up a level. Er zijn fietsroutes uitgezet langs prachtige locaties waar maatregelen in voorbereiding zijn om de natuur van het Drents-Friese Wold en het Leggelderveld op een hoger plan te tillen: rijker, gevarieerder en nog spannender om te beleven. Startpunt is de schaapskooi aan de Huenderweg 1 in Doldersum. Wethouder Geertsma is een van de 'gidsen' tijdens de fietstocht.

• Margriet Klijnhout exposeert in gemeentehuis

De ruime lichte hal van het gemeentehuis in Westerveld biedt van donderdag 25 augustus tot en met maandag 7 november 2016 ruimte aan de werken van kunstenares Margriet Klijnhout.

• Wijzerplaten en wijzers siepeltoren worden gerenoveerd

De vier wijzerplaten en acht wijzers op de toren van de Nederlands Hervormde Sint Nicolaaskerk in Dwingeloo – de ‘siepelkerk’ – worden gerenoveerd.

• Wethouder opent Herfstfair Heidepracht

Wethouder Smidt van Westerveld verricht zaterdag 27 augustus 2016 de openingshandeling van de Herfstfair Heidepracht.

• Wethouder Smidt aanwezig bij opening jubilerend sport- en cultuurkamp

Wethouder Klaas Smidt was maandagochtend 15 augustus 2016 aanwezig bij de opening van het jubilerende sport- en cultuurkamp van de gemeenten Westerveld, De Wolden en Hoogeveen. Het kamp voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen in deze gemeenten, die om uiteenlopende redenen niet op vakantie gaan, wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Wethouder Smidt woonde samen met wethouder Mirjam Pauwels van gemeente De Wolden en wethouder Jan Steenbergen van de gemeente Hoogeveen de opening bij.

• Oproep: wat mag niet ontbreken op de fietsknooppuntenroute?

Heel veel fietsers maken al gebruik van het fietsknooppuntennetwerk bij het uitstippelen van hun tocht. Nu al komen fietsers daarmee op verrassende plaatsen waar ze anders misschien niet waren gekomen, maar wellicht kan het nóg beter, aantrekkelijker, verrassender.

• Campers welkom in Westerveld

Uit onderzoek van de Nederlandse Kampeerauto Club blijkt dat het aantal geregistreerde campers in Nederland sinds 2010 met bijna 50 % is gegroeid.

• Groen goed doel gezocht

Voor een sponsoractie van Wecycle mag de gemeente een goed doel aanwijzen dat meedingt naar een cheque van € 1000,-. Welk doel zou de gemeente moeten voordragen?