Augustus 2017

• Ondernemersbijeenkomst over fietstoerisme

Op dinsdag 19 september 2017 organiseren de gemeenten in Zuidwest-Drenthe samen met de provincie Drenthe een gebiedssafari voor ondernemers, met als titel: Fietstoerisme en kansen voor samenwerking in de vrijetijdssector.

• Commissievergadering 5 september

Op dinsdag 5 september 2017 vergadert de raadscommissie Fysiek Domein en Middelen om 20.00 uur in de raadzaal in het gemeentehuis in Diever.

• Expositie ‘Boeren, burgers en buitenlui’ in gemeentehuis Diever

Van 1 september tot en met 26 oktober 2017 kunt u in de hal van het gemeentehuis in Diever de expositie ‘Boeren, burgers en buitenlui’ bewonderen. Een expositie met werken van diverse kunstenaars uit de gemeente Westerveld. Er zijn onder anderen schilderijen, keramiek en een gedicht op doek te zien in de expositie.

• Open Monumentenweekend Westerveld

Van donderdag 7 tot en met zondag 10 september is het Open Monumentenweekend Westerveld en is er van alles te beleven, bekijken en beluisteren in de gemeente Westerveld. Er is een gevarieerd programma samengesteld dat geheel in het teken staat van het thema van de 31ste Bank Giro Loterij Open Monumentendag: ‘Boeren, burgers en buitenlui’.
    Het lange weekend begint met de landelijke opening van de 31ste Bank Giro Loterij Open Monumentendag op donderdag 7 september op Landgoed Overcinge in Havelte. De officiële openingshandeling wordt verricht door prof. mr. Pieter van Vollenhoven tijdens een openingsceremonie die om 15.30 uur begint.

• Onderzoek naar veiligheid

In de gemeente Westerveld wordt een onderzoek uitgevoerd naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en naar het optreden van politie, brandweer en gemeente op het gebied van veiligheid: de Veiligheidsmonitor. Ongeveer 700 inwoners ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek en kunnen hun mening geven over hoe zij de veiligheid in hun buurt ervaren. Deze 700 inwoners krijgen in de derde week van augustus een vragenlijst toegestuurd. De resultaten worden begin 2018 verwacht.

• Inspectie monumenten

In de maand augustus voert de Monumentenwacht (onaangekondigd) een inspectie uit aan de vrijwillige gemeentelijke monumenten.

• Nieuwsbrief 2 over Kalterbroeken te downloaden

De tweede nieuwsbrief over de wijk Kalterbroeken in Diever is uit en te downloaden (pdf).

• Nog geen nieuwe invulling voor voormalige gemeentewerf

Ondernemer Baaiman uit Onna heeft zich teruggetrokken als huurder van de voormalige gemeentewerf van Westerveld aan de Van Helomaweg. Tegenover de Toegangspoort Oerlandschap Havelterberg zou de heer Baaiman een Leisure/Battle centrum exploiteren en een kleinschalig oorlogsmuseum. De procedures die doorlopen moeten worden om deze activiteiten op die plek te kunnen uitoefenen, duren de ondernemer te lang. Omdat versnelling niet mogelijk is hebben de gemeente en de ondernemer samen geconcludeerd, dat de wegen dan moeten scheiden.