Expositie ‘Boeren, burgers en buitenlui’ in gemeentehuis Diever

Van 1 september tot en met 26 oktober 2017 kunt u in de hal van het gemeentehuis in Diever de expositie ‘Boeren, burgers en buitenlui’ bewonderen. Een expositie met werken van diverse kunstenaars uit de gemeente Westerveld. Er zijn onder anderen schilderijen, keramiek en een gedicht op doek te zien in de expositie.

De titel van de expositie is geïnspireerd op het thema van de 31ste BankGiro Loterij Open Monumentendag. Dat heeft alles te maken met de landelijke opening van dit jaarlijkse evenement. Deze vindt op donderdag 7 september plaats in de gemeente Westerveld, op Landgoed Overcinge in Havelte. De expositie wordt op donderdag 31 augustus 2017 officieel geopend.

Exposities in de hal

Ieder jaar worden er drie tot vier kunsttentoonstellingen georganiseerd in het gemeentehuis, met werken die passen bij de uitstraling en de kwaliteit van het moderne gebouw. De eerste expositie werd eind 2009 geopend. Iedere expositie duurt circa één kwartaal. Kunstenaars kunnen op uitnodiging exposeren in het gemeentehuis in Diever. De wethouder Cultuur wordt geadviseerd door een expositiecommissie over de uit te nodigen exposant(en).