Augustus 2018

• Commissievergadering 4 september 2018

• Geslaagd sport- en cultuurkamp in Hoogeveen

Ruim 75 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar uit de gemeenten Hoogeveen, Westerveld en de Wolden hebben van 20 tot en met 24 augustus 2018 deelgenomen aan de zevende editie van het sport- en cultuurkamp. Deze week vindt elk jaar plaats in één van de drie gemeenten. Dit jaar was het de beurt aan Hoogeveen. Alle activiteiten waren in en rondom sporthal ‘Het Activum’.

• Militaire wandelingen gaan weer van start

Op donderdag 6 september 2018 om 14.00 uur starten opnieuw de militaire wandelingen. Onder begeleiding van een militair van de Johannes Postkazerne in Havelte kunnen alle 55+’ers uit de gemeente Westerveld wandelen. Er zijn drie groepen waardoor iedereen op eigen niveau een afstand kan wandelen. De afstanden zijn: minder dan 3 kilometer, 4 á 5 kilometer en 6 á 7 kilometer.

• Voorlopige voorziening tegen gaswinningsbesluit Eesveen

De colleges van B&W van de gemeenten Westerveld en Steenwijkerland hebben samen een verzoek tot een voorlopige voorziening ingediend bij de Raad van State. Dit is gedaan om te voorkomen dat er binnenkort meer gas kan worden gewonnen bij Eesveen. Een snelle start van de extra gaswinning vinden de gemeenten niet wenselijk omdat er volgens hen nog te veel onduidelijkheden zijn. Westerveld en Steenwijkerland vragen daarom aan de Raad van State het ‘Instemmingsbesluit winningsplan Eesveen’ op te schorten, zodat het voorlopig niet mag worden uitgevoerd.

• €500,- winnen?

Het rolstoeltoegankelijk maken van een restaurant, het in dienst nemen van mensen met een beperking, of het vergroten van bewustwording onder inwoners en bedrijven. Dit zijn ideeën waar de gemeente Westerveld in het kader van inclusie naar op zoek is.

• Sport- en cultuurkamp 2018 gaat van start

Van 20 tot en met 24 augustus 2018 wordt het sport- en cultuurkamp gezamenlijk georganiseerd door de buurtsportcoaches van de gemeenten Hoogeveen, Westerveld en De Wolden en de jongerenwerkers van Welzijn de Wolden.

• Natuurbrand Wateren

Op dinsdag 7 augustus 2018, rond het middaguur is er door onbekende oorzaak een grote natuurbrand ontstaan in het Drents-Friese Wold, bij Wateren. Inmiddels is bekend dat de campinggasten om 21.00 uur terug kunnen naar de camping.

• Natuurbrand Wateren - liveblog

In Wateren is een heidebrand uitgebroken. Meer informatie over de brand vindt u hier. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

• Piet Soerplein Havelte

Het Piet Soerplein in Havelte is vanaf 8 augustus 2018 weer in gebruik. De wekelijkse markt en andere activiteiten kunnen weer op het Piet Soerplein plaatsvinden.