Natuurbrand Wateren - liveblog

In Wateren is een heidebrand uitgebroken. Meer informatie over de brand vindt u hier. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Update 20:51 uur
Natuurbeheer en de gemeente gaan toezicht houden op het gebied. De politie blijft ter plaatse.

Update 20:15 uur
Lees hier het persbericht met het statement van de burgemeester.

Update 20:02 uur
Om 21 uur kunnen de campinggasten terug naar de campings. Komende nacht blijft de brandweer in het gebied om daar waar nodig na te blussen en toezicht te houden op mogelijke nieuwe branden.

Update 19:05 uur
De brandweer is nog in elk geval tot 21.00 uur aan het nablussen. Voor die tijd kunnen de campinggasten nog niet terug. 150 brandweermannen zijn druk bezig met het bestrijden van de brand. Er is in het totaal 75 hectare afgebrand.

Update 18:00 uur
Brand lijkt onder controle. Brandweer start met nablussen. Er is nog steeds sprake van rookoverlast. Mensen kunnen nog niet terug.

Update 17:52 uur
Het sein brandmeester is nog niet gegeven maar de brand breidt zich op dit moment niet verder uit. Er is nog wel steeds rookoverlast. Voor zover bekend is er alleen schade aan de natuur. Zojuist is er een blushelicopter van Defensie gearriveerd die gaat assisteren met blussen.
Om het verbrande terrein niet verder te beschadigen gaat de brandweer niet met brandweerwagens het terrein in.

Update 17.40 uur
Het vee van Het Drentse Landschap in het gebied is veilig gesteld.

Update 17.08 uur
Op dit moment woedt er een zeer grote brand bij Wateren in het Drents-Friese Wold. Heel veel brandweer is ingezet uit Drenthe, Groningen en Friesland. Er wordt samengewerkt met diverse loonwerkers. Er is een blushelicopter van Defensie onderweg.
Vier campings zijn ontruimd, het gaat om Hertenweide, Zonnekamp, De Blauwe Lantaarn en park Beek en Brink. De brandweer verwacht dat de bestrijding nog enige uren gaat duren. Campinggasten mogen tot 19.00 uur in elk geval nog niet terug. Om uiterlijk 19.00 uur volgt er nieuwe informatie. Zolang de brand niet onder controle is kan niemand het gebied in. Geef hulpdiensten de ruimte om hun werkzaamheden te doen.

Update: 16.18 uur
Zolang er rook is niet terugkeren naar de camping.

Geef de hulpdiensten de ruimte om hun werkzaamheden te kunnen doen. Kom niet kijken bij een natuurbrand! Dit voor uw eigen veiligheid.