Erepenning uitgereikt

Maandagochtend 26 augustus 2019 heeft mevrouw Rensina Van Raalte – Doorten uit Vledder, de erepenning van Westerveld ontvangen uit handen van burgemeester Jager. Mevrouw Van Raalte werd verrast op de eerste dag na de zomervakantie in de peuterspeelzaal in De Vuursteen in Wapserveen.

Mevrouw Van Raalte heeft de erepenning van Westerveld ontvangen voor haar vrijwillige inzet voor een aantal organisaties in en om Westerveld. Zo is zij al ruim 20 jaar vrijwilliger bij de peuterspeelzaal/bij kinderopvang Kaka in Wapserveen en zeker 15 jaar vrijwilliger bij verpleeghuis Zonnekamp in Steenwijk. Sinds enkele jaren is zij ook iedere zaterdag vrijwilliger bij een instelling voor mensen met een geestelijke beperking. Sinds ‘mensenheugenis’ is mevrouw Van Raalte verbonden aan korfbalvereniging Moedig Voorwaarts: eerst als speelster maar daarna ook al snel als jeugdtrainer én als coach bij het schoolkorfbaltoernooi. Ook is zij bij korfbalvereniging Moedig Voorwaarts enige jaren bestuurslid geweest.

Erepenning van Westerveld

De erepenning van de gemeente Westerveld