Augustus 2022

 • Westerveld is Global Goals gemeente

  De Global Goals zijn de Global Sustainable Development Goals. In 2015 aanvaarden de lidstaten van de Verenigde Naties deze Global Goals als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor de periode 2015 - 2030. Daarmee volgen de Global Goals de Millenniumdoelstellingen op, die in 2000 waren vastgesteld en een looptijd kenden van 2000 - 2015.

 • Stookverbod in gemeente Westerveld

  Met de blijvende droogte neemt het risico op (natuur)branden per dag toe. Daarom geldt er per direct een stookverbod in de open ruimte in de gemeente Westerveld.

 • Wachtlijst huishoudelijke hulp

  De vraag naar huishoudelijke ondersteuning neemt toe. Dit komt onder andere doordat mensen steeds ouder worden en langer zelfstandig thuis wonen. De aanbieders van huishoudelijke ondersteuning hebben momenteel een tekort aan huishoudelijke hulpen, waardoor er een wachtlijst is. Gemeente Westerveld zoekt samen met de aanbieders naar oplossingen om een wachtlijst te voorkomen/verkorten.

 • NEE JA en NEE NEE stickers

  De NEE JA en NEE NEE stickers zijn kosteloos te verkrijgen bij het gemeentehuis.

 • Fototentoonstelling in het gemeentehuis in Diever

  De foto's die in de hal van het gemeentehuis te zien zijn, zijn gemaakt door de leden van Fotoclub Westerveld. U bent hartelijk welkom op de fototentoonstelling in de hal van het gemeentehuis.

 • Wethouder Boonstra op bezoek bij ondernemers

  Deze week ging Wethouder Jacob Boonstra weer bij een aantal ondernemers langs voor een nadere kennismaking. De gemeente Westerveld is een toeristische trekpleister en in de sector toerisme en recreatie zijn dan ook veel ondernemers actief.

  Wethouder Jacob Boonstra: “Het valt mij op dat de ondernemers echt betrokken zijn bij de omgeving. Ze voelen zich verbonden met Westerveld en de mooie natuur die we hebben. Daarnaast werd ik verrast door de hoeveelheid vrijwilligers die actief zijn. Dat er in het sociaal domein veel vrijwilligers werken had ik wel verwacht, maar de toeristische sector heeft ook heel veel actieve en betrokken vrijwilligers. Daar mogen we als samenleving dankbaar voor zijn.”

 • Verhoging richtbedrag eenmalige energietoeslag

  Het kabinet besloot onlangs om het richtbedrag voor de energietoeslag te verhogen van € 800 naar € 1300. Als u eerder al de toeslag van €800 heeft ontvangen, hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen met betrekking tot een nabetaling van de eenmalige energietoeslag.

 • Fietspad Holtingerveld tijdelijk afgesloten

  Op 12 augustus aanstaande start Natuurmonumenten met werkzaamheden aan de heide in het Holtingerveld. Bij deze werkzaamheden is een deel van het Westerzandpad afgesloten. Het fietspad wordt als werktracé gebruikt en voorzien van rijplaten. De afsluiting wordt op diverse kruispunten met borden aangegeven en duurt naar verwachting tot en met 15 november 2022.

 • Burgemeester Jager opent samen met Prinses Marianne haar tentoonstelling

  Afgelopen vrijdag had Burgemeester Jager de eer om in Doldersum de tentoonstelling te openen van de ‘vergeten’ Prinses Marianne. Samen met de eigenaresse, Jeanine van der Zijden, voor de gelegenheid getransformeerd tot Prinses Marianne, onthulden ze het aankondigingsbord. Een divers gezelschap, zowel uit de gemeente Westerveld als ook uit Voorburg, mocht als eerste de tentoonstelling over het niet alledaagse leven van de prinses bezichtigen.

 • Wethouder Boonstra serveert de soep bij Woonservicecentrum De Weyert

  Als relatief nieuwe wethouder is het belangrijk om je te verdiepen in de inwoners en de organisaties binnen de gemeente. Wethouder Jacob Boonstra ging sinds zijn start in juni al bij diverse bedrijven en instellingen langs om kennis te maken. Als wethouder ouderenbeleid bracht hij deze week een bezoek aan Woonservicecentrum De Weyert. Hij mocht direct de handen uit de mouwen steken en hielp graag bij het uitserveren van de warme maaltijd.

 • Wethouder Jacob Boonstra op pad in weldadig Frederiksoord

  Gisteren was een stralende dag voor een ‘veldbezoek’ en dus trok wethouder Jacob Boonstra de gemeente in. Hij bezocht drie prachtige ondernemingen in Frederiksoord, met als rode draad de unieke Westerveldse natuur en cultuurhistorie. Goed om te weten, deze ondernemingen zijn ook open voor u.